|
|
DOMATESLİ BALIK ÇORBASI |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9874
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2000 gr. et suyu (8 bardak)
35 gr. zeytinyağı 1/2 kahve fincanı
50 gr. un (1 kahve fincanı)
750 gr. domates (5 orta)
1 adet limon
Tuz
Yapılışı :
Bir tencereye zeytinyağı ve un konularak 2 dakika kavrulmalı, buna 8 bardak et suyu ve pişirilerek püre haline getirilmiş 5 domates veya 1+1/2 kahve fincanı domates salçası ve tuz ilâve edilerek, on dakika kaynamaya bırakılmalı. Yanında limon olduğu halde servis yapılmalı.
|
DOMATESLİ BALIK ÇORBASI |
|
Eda21
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc33266
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2009
2,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kg. beyaz etli balık
350 gr. domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
şeker
istenildiğinde biraz domates salçası
Yağda kızarmış ekmek
Hazırlanışı:
Bir tencereye su koyun. Ayıklanmış balıkları içine koyun. Harlı ateşte kaynatın.
Balıkları sudan çıkarıp ayırın. Suyu süzgeçten geçirin. Ve 1 litre suyu ilave edin. Bu arada zeytinyağını bir kapta eritin ve dövülmüş sarımsağı ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesleri ilave edin. 5-10 dakika kısık ateşte pişirin. Sulu karışıma ilave edin. Tuzu, karabiberi ve şekeri ilave edin. 15 dakika kaynatın ve istediğiniz takdirde şekeri ve domates salçasını katın. Haşladığınız balık etlerini de ilave edin. Bir kaç dakika ısıttıktan sonra servis yapın.
|
DOMATESLİ BALIK ÇORBASI |
|
organik
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc47140
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2010
2,256 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-12 bardak su
2,5 kg. beyaz etli balığın baş, kuruk ve kemikleri
1 Havuç
1 Pırasa
2 diş sarımsak
Kereviz yaprağı
40 gr zeytinyağı (1/4 çay bardağı)
50 gr un (1 kahve fincanı)
750 gr domates (veya 150 gr salça)
1 tane limon
tuz (1 tatlı kaşığı)
2,5 kg kadar beyaz etli balığın başı, kemik ve kuyrukları ayrılır. Büyük bir tencereye 10-12 bardak su, doğranmış bir havuç, pırasa, bir tane soğan, bir iki diş sarımsak, bol miktarda kereviz yaprağı ve ufak parçalara ayrılmış halde balığın baş, kuyruk ve kemikleri konur.
Karışım bir buçuk saat kadar pişirilir. Suyun ısınmasıyla üstünde meydana gelen köpükler bir kepçe ile alınır. Köpüklerin çıktığı ana kadar suyu çok kuvvetli ateşte tutmalı sonra altını iyice kısmalıdır. Balıklar haşlandıktan sonra balık suyu ince bir süzgeçten süzülmelidir.
Bundan sonra bir tencereye zeytinyağı ile un konarak 2 dakika kadar kavrulur. Hazırlanan balık suyu, pişirilmiş domates ile tuz ilâve edilerek püre haline geliniceye kadar 10 dakika kaynatılır. Limon dilimler halinde hazırlanarak çorbanın yanına konur.
|
Domatesli Balık Çorbası |
|
Şahmaran
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc30271
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2008
2,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 rezene (kök bölümü ayıklanıp, ince doğranmış; sap ve yaprakları, balık suyu ve süsleme için ayrılmış)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
500 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam kırmızıbiber
250 g balık eti (haşlanmış)
Balık suyu:
500 g balık kılçık ve kafaları (yağsız balıkların)
1 iri soğan (ince doğranmış)
1 kereviz sapı (ince doğranmış)
birkaç maydanoz dalı (isteğe bağlı)
8-10 tane karabiber
Balık suyunu hazırlamak için, bir tencereye 8 su bardağı su koyup, balık kılçık ve kafaları, soğanlar, kereviz sapları, rezene sapları, rezene yapraklarının yarısı ve maydanozları (isteğe bağlı) ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, 15 dakika pişirerek, yüzeyde biriken köpüğü kaşıkla atın. Bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi yeniden kısarak 10 dakika pişirin.Tane karabiberleri ekleyip, 5 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kâse üstüne yerleştirilmiş süzgeçten süzün (süzgeçte kalan parçalar, kafalar ve kılçıkları atın). Süzdüğünüz balık suyunu yeniden tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yaklaşık 4 su bardağı kalıncaya kadar kaynatın.
Bu arada zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanlar, rezene kökleri ve sarmısağı ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar (10 - 15 dakika) pişirin. Domatesler, tuz ve kırmızıbiberi ekleyip, öbür tencerede kaynamakta olan balık suyunu da katın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, 45 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı azar azar blendır kabına aktararak (her katışta iyice karıştırın), krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Yeniden tencereye aktarıp, balık etlerini ekleyerek, tencereyi kısık ateşe oturtun ve çorbayı iyice ısıtın. Tencereyi ateşten alıp, kalan rezene yapraklarıyla süsleyerek, servis yapın.
|
DOMATESLİ BALIK ÇORBASI |
|
harbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2009
Mesajlar: 44 Şehir: Gazi Magosa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33009
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2009
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
8 bardak balık suyu
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı un
5 orta domates veya 1,5 kahve fincanı domates salçası
1 adet limon
tuz
Hazırlanışı:
Bir tencereye yarım kahve fincanı rafine zeytinyağı ile 1 kahve fincanı un koyarak 2 dakika kavurun. Sonra buna 8 bardak balık suyu, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve püre haline gelinceye kadar pişirilmiş 5 orta domates veya bir buçuk kahve fincanı domates salçası ile 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek on dakika kaynatın. On dakika sonra çorbayı kaseye alarak yanında dilimlere bölünmüş limon olduğu halde servis yapın.
|
|
DOMATESLİ BALIK ÇORBASI Tarifleri İşkembe Çorbası Tarifleri
|
|