|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164528
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2022
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
1 adet biber
4 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet soğan
1 adet kırmızıbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
Soğan, domates ve biberleri yemeklik şeklinde doğrayın.
Önceden hazırladığımız bir tencereye sıvıyağını ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından biber ve domatesi ekleyin. Tekrar kavurmaya devam edin.
Salça, tuz ve bulguru da ekledikten sonra karıştırın. Sıcak suyu ekleyerek 2-3 dakika kaynattık sonra altını kısın. Bulgur pişene kadar kısık ateşte bekletin. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164336
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2022
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 adet yeşil biber
Yarım su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
2,5 su bardağı kaynar su
Domatesli bulgur pilavı tarifi için önce su kaynatın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın, biberi de minik doğrayın ve yağ ile birlikte kavurun.
Soğanlar pembeleşince domates rendesini ilave edin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra salçayı ilave edin.
Salça kavrulduktan sonra bulguru ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzu da ilave edin ve kısık ateşte pişene kadar bekleyin. 30 dakika yeterli olacaktır. Kontrollü pişirin. Domatesli bulgur pilavı hazır.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164150
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2022
393 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 adet yeşil biber
Yarım su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
2,5 su bardağı kaynar su
Domatesli bulgur pilavı tarifi için önce su kaynatın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın, biberi de minik doğrayın ve yağ ile birlikte kavurun.
Soğanlar pembeleşince domates rendesini ilave edin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra salçayı ilave edin.
Salça kavrulduktan sonra bulguru ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzu da ilave edin ve kısık ateşte pişene kadar bekleyin. 30 dakika yeterli olacaktır. Kontrollü pişirin. Domatesli bulgur pilavı hazır.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
hararet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151664
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
502 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bulgur
2,5 su bardağı sıcak su
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın.
Domatesleri de soyup küp küp doğrayın ve kenara alın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanları ardından biberleri yağda kavurun.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra domatesleri ekleyin.
Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi de ekleyip suyun kaynamasını bekleyin.
Kaynayan suya bulgurları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Altını kapattığınız pilavı bir süre dinlendirip demlenmesini sağlayın.
Pilavınız servise hazır.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 25.03.2022
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
ferzan ata
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2017
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140421
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019
835 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bulgur
1 orta boy soğan
2 adet yeşil biber
5 adet taze domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle zeytinyağını tencereye alıp biraz kızdırdıktan sonra isteğe göre iri veya küçük doğradığımız soğanlarımızı tencereye atıp kavurmaya başlıyoruz. Soğanlarımız hafifçe kavruluktan sonra yine isteğe göre iri ya da küçük doğradığımız biberlerimizi de soğanlara ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlarımız pembeleşip pişmeye başladıktan sonra rendelediğimiz domateslerimizi tencereye alıyoruz ve 5 dakika ağzını kapatarak pişmesini bekliyoruz. Son olarak yıkadığımız suyunu süzdürdüğümüz bulgurumuzu tencereye alıp tuz ve karabiber ekledikten sonra üzerine bir su bardağı kaynamış suyu da ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve pilavımızı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten pilavımızın altını kapatarak 5-10 dakika kadar pilavımızı dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
ana
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc124487
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017
1,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 adet soğan
150 gr. sıvıyağ veya tereyağı
Kırmızı pulbiber
Karabiber
Nane
Tuz
Bulgur yıkanıp süzüldükten sonra domates,yeşilbiber ve doğranmış soğan ve geri kalan malzemelerle birlikte 4 su bardağı su ilave edilerek buharlı fırın tepsisinde Universal Programda 100 derecede 20-25 dk. pişirilir.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
senet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Sincan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc107322
Gönderme Tarihi: 05.May.2015
3,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
3 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber ve kimyon
Tencereye rendelenmiş domatesi alın üzerine 2 su bardağı suyu koyup kaynatın. Daha sonra içine bulguru ekleyip pişmeye bırakın. Bulgur domatesin içinde pişerken soğanı yağda kavurun ve pişen pilavın içine ekleyip hem sıcak hem soğuk olarak ikram edin.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98949
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2014
3,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
3 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
1 adet soğan
3,5 su bardağı su
Tuz, karabiber
İstenirse bezelye ve havuçta konulabilir.
Tencereye rendelenmiş soğanı ve tereyağını yerleştirip 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine bulguru ve rendelenmiş domatesi de içine ilave edikten sonra karıştırın ve pilavın suyunu verin. Kapağını kapatıp 25 dakika pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekince isterseniz içine haşlanmış nohutları, bezelye ya da havuç ekleyip farklı lezzet olabilir.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
sarıkiraz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95186
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2014
3,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
4,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
Kekik, karabiber, pul biber
Pilav için tereyağında rendelenmiş soğanları kavurup içine salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine bulgurları ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu, tuzunu ve baharatları ekleyip kapağını kapatın, 30 dakika kadar pişin. Servis yaparken de üzerine istenirse reyhan, dereotu gibi yeşillikleri ekleyip birlikte sıcak ikram edin.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
"x"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93801
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2013
3,753 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 domates
1 soğan
1 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tereyağını tencereye alıp eritin. Küp şeklinde doğranmış patlıcanları ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine bulguru ekleyip rendelenmiş soğanla 5 dakika daha kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin. Not: İsteyen bir miktar salçayı kavurma esnasında ekleyebilir. Ya da maydanoz ekleyip beş dakika daha dinlendirin ve servis tabağına aktarın.
|
Domatesli Bulgurlu Pilav |
|
ruhşen
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc91368
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2013
4,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
3 sivri biber
3 domates
3,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş soğanı tereyağında beş dakika kadar kavurun, doğranmış sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ilave edin, biraz pişince bulguru, tuz ve karabiberi katın, suyunu verin. Kapağını kapatıp 25 dakika pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekince isterseniz içine haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc72433
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2012
4,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı bulgur
4,5 su bardağı kaynamış su
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı tuz
Bulguru ılık suyla yıkayın. Soğan ile sarımsağı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavurun. Ardından domates salçasını da ekleyip yarım dakika kadar kavurun. Bulguru ekleyin, 1 dakika daha kavurup üzerine 4,5 su bardağı kaynar su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Yaklaşık 15 dakika pişirip sıcak olarak bir kabın içine boşaltın ve servis tabağına ters çevirin. Sıcak sıcak servis yapın.
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
huri cihan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2012
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc72256
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2012
4,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı bulgur
4,5 su bardağı kaynamış su
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı tuz
Bulguru ılık suyla yıkayın. Soğan ile sarımsağı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavurun. Ardından domates salçasını da ekleyip yarım dakika kadar kavurun. Bulguru ekleyin, 1 dakika daha kavurup üzerine 4,5 su bardağı kaynar su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Yaklaşık 15 dakika pişirip sıcak olarak bir kabın içine boşaltın ve servis tabağına ters çevirin. Sıcak sıcak servis yapın.
ML® Lokum Pilavı (görsel)
|
DOMATESLİ BULGUR PİLAVI |
|
Sezen
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bayburt |
Kısa URL: https://ml.md/lc45840
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2010
4,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kuru soğanları küp küp doğrayın.
Soğanlar pembeleşinceye kadar margarinle kavurun.
Küçük doğranmış domates, salça, tuz, karabiberi ekleyip 5 dakika pişirin.
Hazırladığınız karışıma bulguru ilave edip 4 - 5 dakika iyice karıştırın.
3 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte pişirin.
Suyunu çeken pilavı karıştırıp, havalandırdıktan sonra 10 dakika demlendirip, servise hazırlayın.
İsteğe göre, pilavın üzerini dereotu veya maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
ML® Domates Bastı için tıklayın
ML® Domates Bastı (görsel)
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36689
Gönderme Tarihi: 20.May.2009
4,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak bulgur
1 küçük baş kuru soğan
2 domates
4-5 kaşık sıvı yağ
1kaşık domates salçası
1-2 tane yeşil sivri biber
Soğan küçük küçük doğranır, yağda pembeleştirilir. İnce ince doğranan biberler de yağda öldürülür. Salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Domatesler rendelenir, tencerede biraz kıvamlaştırılır. Üzerine kafi miktarda su veya arzu edilin bir et suyu konulur. Kaynamaya başlayınca suyuna tuzu da atılarak bulgur ilave olunur. Bulgur suyunu çekince ocak kapatılır. Biraz dinlendirildikten sonra servis yapılır.
ML® Sarımsaklı Bulgur Pilavı için tıklayın ML® Şehriyeli Bulgur Pilavı için tıklayın
ML® Şehriyeli Bulgur Pilavı (görsel)
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
haticekorat
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24374
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2008
4,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 su bardağı bulgur
2-3 adet olgun domates
2-3 adet yeşil sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı (et suyu kullanılmayacaksa 3 kaşık olmalı)
4 bardak su ya da et suyu
Tuz
Karabiber
Sivri yeşil biberlerin saplarını kesip çekirdeklerini ayıkladıktan sonra incecik kıyın. Domateslerin kabuklarını soyarak fındık büyüklüğünde doğrayın.
Pilavın pişeceği tencereye yağı koyup, orta ısıda ateşte eritin. Kıyılmış yeşil biberleri ilave edip 1-2 dakika hafifçe kavurun. Sonra da domatesleri 4-5 dakika kaynatın.
Su, ya da et suyunu koyup tuz attıktan sonra ateşi hafifletin. Pilav suyu 5-10 dakika kaynayınca bulguru salıp-ilk üç dakika harlı, daha sonra 10-12 dakika hafif ateşte pişirin.
10 dakika dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.
ML® Domatesli Bulgur Köftesi için tıklayın
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
esin
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17603
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2007
8,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 soğan
4 domates
2-3 sivribiber
1 patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
3.5 su bardağı su
1 çay kaşığı nane
Tuz, karabiber
Bulguru ayıklayın. Yıkayıp süzün. Soğan ve sivribiberleri kıyın. Patlıcanı alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletip acısını çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı sote edin.
Sivribiber ve patlıcanı ekleyip kavurun. Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin. Bulguru ekleyip karıştırın. Tuz, karabiberle tatlandırın.
Suyu ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Nane serpin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve dinlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Patlıcanlı Bulgur Pilavı için tıklayın ML® Kışlık Domates için tıklayın
ML® Kışlık Domates (görsel)
|
Domatesli bulgur pilavı |
|
Beste
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17381
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2007
5,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı rende domates
2 su bardağı su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
Bulgur yıkanır, süzülür tencereye yağ konur, ısınınca bulgur eklenir 2-3 dakika kavuruktan sonra, üzerine rende domates, su ve tuz konur, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, orta kısık ateş arası konumda 18 dakika pişirilir.
ML® Bademli Bulgur Pilavı için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.03.2024
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
GazapRuzgarı
Aşçı
Kayıt: 28.06.2007
Mesajlar: 17 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc15794
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
7,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet iri kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı domates rendesi
2 adet sivri biber
3 su bardağı su
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 tatlı kaşığı tuz
İnce kıyılmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine ince kıyılmış sivri biber katılır birkaç kez çevrilir. Karışıma yıkanmış, suyu süzülmüş bulgut katılır, 1-2 dakika kavrulur. Domates rendesi su,tuz ilave edilir. Karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, orta kısık ateş arası konumda 20 dakika pişirilir. Ateşten almadan hemen önce ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısmı serpilir, karıştırılır, servise sunulur.
ML® Haşhaşlı Bulgur Pilavı için tıklayın
|
Domatesli Bulgur Pilavı |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc9835
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
7,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
1 baş soğan
2 kaşık margarin
1 domates
1 yeşil biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Bir baş soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda pembeleştirin. Domatesi küp şeklinde doğrayın ve karışıma ilave edin. Yeşil biberi küçük küçük doğrayıp soğan ve domatese ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biber katın. Bulguru ilave ederek karıştırın. Sonra 4 bardak suyla kaynamaya bırakın. 15 dakika sonra, bulgur göz göz olmaya başlayınca kapatıp, 5 dk. demlenmeye bırakın.
ML® Bulgur Pilavı için tıklayın
Fotoğraf "nezoş" tarafından gönderildi. 03.05.2015
|
|