Kefaller iki ya da üç parçaya bölünür. Bütün malzemeler fırın tepsisine dizilir. Üzerine baharat, iki su bardağı su gezdirilir, yağ ve diğer malzemeler eklenir. 200 derecede ısıtılmış fırına sürülür. Üzeri kızarınca fırından çıkarılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc47395
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010
2,761 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg kefal
115 gr zeytinyağı (1+3/4 kahve fincanı)
750 gr domates (5 orta) veya 200 gr tuzsuz domates salçası (2 kahve fincanı)
125 gr su (yarım bardak)
Bir tencereye zeytinyağı, kabukları soyulmuş, küçük küçük doğranmış domates (ya da bir bardak suda karıştırılmış domates salçası) ile tuz konarak 10 dakika pişirilir.
Domatesler sularını çekip püresi alınınca ateşten indirilir. (Salça konulursa 5 dakika pişirmek kafidir) Tencerenin içine su ile kılçıkları çıkarılmış, bir parmak uzunluğunda doğranmış ve yıkanmış kefal konur. Tencerenin kapağı kapatılır ve 20 dakika pişirilir. Tabağa alındıktan sonra soğutulur ve servis yapılır.