|
|
Domatesli Kılıç Balığı |
|
kolaj
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc33900
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2009
2,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kılıç balığı
600 gram domates (4 orta)
100 gram zeytinyağı
125 gram su (1/2 bardak)
Tuz
Bir tencereye, bir buçuk kahve fincanı zeytinyağı, kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış 4 orta domates ile 2 tatlı kaşığı da tuz koyarak, domatesler sularını çekip de püremsi bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 10 dakika pişmeye bırakmalıdır.
Püre haline gelince; tencereye, yarım bardak su ile kalın derisi çıkarılmış ve yarım kibrit kutusu küçüklüğünde parçalara kesilmiş ve yıkanmış 750 gram kılıç balığı ilâve ederek, tencerenin kapağı kapatılmış olarak, balıkları 20 dakika pişirmeli ve tabağa alarak soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
|
Domatesli Kılıç |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11217
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2007
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. kılıç balığı
1/2 küçük limon suyu
500 gr domates (2 büyük)
tuz
65 gr zeytinyağı (1 kahve fincanı)
Kalın derisi çıkarılmış, parmak kalınlığında müsavi dilimlere kesilmiş ve yıkanmış 750 gram kılıç balığını, içine rahatça alabilecek bir tepsiye yanyana döşemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
Diğer taraftan küçükçe bir kaba kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 500 gram domates, 1 miktar tuzile 1 kahve fincanı zeytinyağından yalnız yarısını koyarak, domatesler eriyip te salçamsı bir hal alıncaya kadar, aşağı yukarı beş dakika pişirmeli sonra da domateslere 1/2 adet limon suyu ile kalan 1/2 kahve fincanı zeytinyağını da ilâve ederek bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten çekmelidir.
Böylelikle elde edilen bu domates salçasını, tepsiye döşeyerek bir tarafa bırakmış olduğumuz balıkların üstlerine ilâve etmeli, sonra da tepsiyi kızgınca firma sürerek balıkları ancak 18 dakika kadar pişirmeli ve fırından alarak soğuduktan sonra bir tabak içinde servis yapmalıdır.
|
Domatesli Kılıçbalığı |
|
aylak
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc131439
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2018
1,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr domates
650 gr kılıçbalığı biftek
6 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı ince doğranmış fesleğen
2 adet ciabatta ekmeği (rulo şeklinde)
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
Tencereye tuz atıp, su kaynatın ve içine domatesleri koyup, 30 saniye kaynatın. Sonrasında kabuklarını soyup, çekirdeklerini alıp dörde bölün ve doğrayın.
Tost yapılmış ekmekleri 4 adet yemek tabağına yerleştirin. Her ekmeğin üzerine 2 çay kaşığı erimiş tereyağı serpip, üzerlerine doğradığınız domatesleri yerleştirin ve üzerine tuz serpip bir kenara ayırın.
Balık parçasının her iki tarafını biberiye ile kaplayın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile tuz ve karabiber ekleyin. Yapışmaz bir tavada orta-yüksek dereceli ısıda, iki tarafını da 3 - 4 dakika pişirin.
Pişen balığı bir kesme tahtasına koyun ve 4 parçaya bölün. Bir kenara ayırdığınız ekmek dilimleri olan servis tabaklarının üzerine yerleştirin, tuz, karabiber ilave ederek servis yapın.
|
|
Domatesli Kılıç Tarifleri Ahtapot Tarifleri
|
|