Kısa URL: https://ml.md/lc108096
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2015
1,696 defa indirildi / yazdırıldı
Et köftesi için:
400 gram bonfile
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım paket makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet domates
3 diş sarımsak
Bonfile etini keskin bir bıçakla satır kıyması gibi irice çekin. Üzerine baharatları ekleyip karıştırın. Rendelenmiş sarımsağı içine ekleyip zeytinyağıyla güzelce yoğurun hepsini. Baharatları da ilave edip bu harcı bir gece dinlendirin. Daha sonra elinizle top top köfteler hazırlayarak ızgarada ya da yağsız tavada pişirin. Ekmek koymadığımız için makarnayla güzel ve sağlıklı bir köfte oluyor. Haşlanmış makarna ve rendelenmiş domatesle birlikte 5 dakika daha pişirdiğiniz makarnanın üzerine bu köfteleri koyup afiyetle yiyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc155323
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2021
434 defa indirildi / yazdırıldı
Bir paket spagetti
Kaynatmak için tuzlu su
Top Köfte İçin:
1/2 kg yağsız kıyma
1 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı kekik ve fesleğen
1/3 su bardağı süt
1/4 su bardagi ince rendelenmiş eski kaşar
1/2 su bardağı ekmek kırıntısı
Pul biber
Karabiber
Tuz
Domates Sosu İçin:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 domates (kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş)
1/2 çay bardağı su
Kekik
Tuz
Karabiber
Fırını 200 derecede ısıtıyoruz. Köfte malzemelerini derin bir kapta iyice yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip köfteleri üzeri açık olarak yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Bu arada köfteler pişene kadar, spagetti suyunu kaynatıp makarnayı haşlıyoruz. Sosunu hazırlıyoruz. Sos için sıvı yağ, sarımsak ve salçayı kavuruyoruz. Rendelenmiş domates, su ve baharatını ilave ederek 10 dakika ağır ateşte pişiriyoruz.
Sos hazır olunca pişen köfteleri sosun içerisine atarak bir iki dakika ağır ateşte tutuyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz spagettiyi servis tabağına alıyoruz ve üzerine istediğimiz miktarda soslu köfte karışımından koyuyoruz. Üzerine rendelenmiş veya kıyılmış eski kaşar serpip sıcak olarak servis ediyoruz.