|
Domatesli Lapa |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62536
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2011
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr (2 su bardağı) pirinç (ayıklanıp 30 dakika suda bekletilerek, sonra yıkanmış)
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
3 iri domates (kabukları soyulup ince doğranmış)
1/4 su bardağı domates salçası
1 litre (5 su bardağı) su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Orta boy bir tencerede yağı eritiniz. Domatesleri tencereye koyup 10 dakika, salçamsı bir hal alana kadar pişiriniz. Domates salçasını, 5 su bardağı suyu yada etsuyunu ve tuzu tencereye koyup, karışımı birkaç kez karıştırarak kaynatınız.
Kaynayınca pirinci tencereye ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler suyunu çekip lapa kıvamı alıncaya kadar orta ateşte pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda yarım saat dinlendirdikten sonra servis ediniz.
|
DOMATESLİ LAPA |
|
eksik etek
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc48672
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2010
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı sadeyağ
3 çorba kaşığı margarin
3 domates (büyük) veya 1 kahve fincanı salça
5 bardak etsuyu veya su
1 çorba kaşığı tuz
Bir tencereye verien ölçülere göre sadeyağ, margarin konularak hafifçe kızdırılır ve sonra buna kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesler konulur ve 10 dakika kavrulur.
Daha sonra domateslere 5 bardak sıcak su veya et suyu ile tuz katılarak kaynatılır. Bu iş bitince ayıklanarak yıkanmış pirinçler süzülür ve tencereye boşaltılır, kapağı kapatılır. Pirinçler orta ısıdaki ateşte lâpa kıvamına gelince bu sefer tencere indirilerek, demlenmesi için çok hafif ateş üzerine oturtulur yarım saat beklenir. Sonra da iyice kızartılarak servis yapılır.
Not: İstenirse lâpaya yoğurt da ilâve edilebilir. Yoğurt, sade yenebileceği gibi sarımsaklı olarak da yenebilir. Ancak, yoğurdun ayrı bir kapta verilmesi uygundur.
ML® Düğürcük Lapa için tıklayın
|
DOMATESLİ LAPA |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9576
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
3,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
500 gr. pirinç (2 bardak),
120 gr. sade yağ veya margarin (6 çorba kaşığı),
600 gr. domates (4 büyük baş),
5 bardak su ya da et suyu,
tuz.
Bir tencereye 6 silme çorba kaşığı sade yağ, ya da margarin koyarak hafifçe kızdırılmak, sonra buna, kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 4 büyük domates koyarak, domatesler eriyip de salçamsı bir hal alıncaya kadar 8-10 dakika kavururcasına pişirmeli ve sonra da domateslere 5 bardak su ile üç çeyrek çorba kaşığı da tuz koyarak, domatesli salçayı kaynamaya bırakmalıdır. Su kaynayınca tencereye taş ve darılara ayıklanmış ve yarım saat kadar sıcak suda yatırılmış ve duru su çıkıncaya kadar üç-beş kez yıkanmış iki bardak pirinç koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler sularını çekip lapa kıvamına gelinceye kadar orta kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalıdır. Lapa pişince bunu yarım saat kadar çok hafif ateşte demlendirdikten sonra iyice bir karıştır-malı ve servis yapmalıdır.
ML® Lapa için tıklayın
|
Domatesli Lapa |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc370
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2005
2,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 iri domates
6 çorba kaşığı yağ
5 su bardağı kaynar su
tuz
2 su bardağı pirinç
Domatesleri ince ince doğrayıp, 6 kaşık yağda pişirin. Sonra 5 bardak sıcak suya ıslatılmış 2 bardak pirinç ve tuz koyu pişirmeye devam edin. Pirinçler lapa kıvamını bulunca ateşten alıp, bir defa karıştırın ve demlenmeye bırakın.
|
|