Kısa URL: https://ml.md/lc134746
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2018
807 defa indirildi / yazdırıldı
2 patlıcan
200 gr. kirazdomates
150 gr. peynir
Zeytinyağı
Tuz
Sosu için:
2 dal fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hardal
Öncelikle patlıcanımızı alacalı soyuyoruz.Yuvarlak dilimler halinde kesip ızgara her iki tarafını zeytinyağlayıp ızgarada pişiriyoruz. Bir tepside soğutuyoruz. Kiraz domatesleri yıkayıp kikye kesip bir tabağa aldığmız patlıcanların üzerine diziyoruz. Peynir parçalarını da serpip sosumuza geçiyoruz. Sos için gerekli tüm malzemeyi çırpıp patlıcanlı dometeslerin üzerine gezdiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc98384
Gönderme Tarihi: 20.May.2014
1,629 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet küçük tombul patlıcan
3 adet közlenmiş domates
3 domates
4 sivribiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
Patlıcanları közleyip içini çıkartın ve üzerine limon suyunu sıkıp ezin. Çekirdeksiz üzerine sarımsakları ve zeytinleri ekleyip karıştırın. Közlenmiş kırmızıbiberleri ve közlenmiş domatesleri irice doğrayıp patlıcanların içine ilave ederek salatayı hazırlayın.