|
Domatesli Pirinç Çorbası |
|
aleveser
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: UŞAK |
Kısa URL: https://ml.md/lc15386
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007
3,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çay bardağı pirinç
2 adet iri domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı et suyu
tuz, maydanoz
Pirincin üzerini örtecek kadar suda haşlanır. Un ve sıvıyağ kavrulur, üzerine rendelenmiş ve süzgeçten geçirilmiş domates katılır. Domates salçamsı bir kıvam alana kadar pişirilir, üzerine haşlanmış pirinç, tuz ve etsuyu katılır, karıştırarak 1 taşım kaynatılır, üzerine servis sırasında kıyılmış maydanoz serpilir.
|
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9892
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı çorbalık pirinç
4 bütün domates veya bir bardak domates suyu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 paket margarin
Doğranmış domatesler bir tencereye yağ ile birlikte konur ve hafif börttürülür. Bundan sonra 8 bardak su ilâve edilerek kaynatılır ve sonra ayıklanıp yıkanmış pirinçler ve tuz da atılarak 30 - 40 dakika kadar kaynatılır. Pirinçler iyice şişip piştikten sonra ateşten alınırken üzerine iri kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis yapılır.
ML® Kolay Domates Çorbası (görsel)
|
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI |
|
savran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36 Şehir: sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8771
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
3,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
8 bardak et suyu
500 gr. domates
100 gr. pirinç
yarım demet maydanoz
tuz.
YAPILIŞI:
Bir tencereye 3 büyük domatesten ikisini soyun, küçük küçük doğradıktan sonra koyun ve salça haline gelinceye kadar karıştıra karıştira pişirin. Buna et suyu, tuz pirinç ile kabukları soyulmuş doğranmış büyük bir domates katın. Tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte 30 dakika kaynatın. Pirinçler yumuşayıp pişince ayıklanmış maydanozu çorbaya katın ve bir taşım daha kaynatın.
|
Domatesli Pirinç Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36726
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
3,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
10 bardak tavuk veya et suyu
Yarım bardak pirinç
2 domates rendesi
1 kaşık domates salçası
3 kaşık sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
Tuz, yarım limon suyu
Domatesler rendelenip yağda biraz kavrulur. Domates salçası da ilave edilerek birkaç kez daha çevirilir. Tavuk veya et suyu kaynatılıp, pirinçler de tencereye konur. Pirinçler pişince tuz ve limon suyu da ilave edilir. Servis yapılırken maydanozla süslenir.
|
Domatesli Pirinç Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26899
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
3,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
1 adet soğan
1 adet sivribiber
1/2 kaşık nişasta
1 adet yumurta
1/2 limon
1 kaşık margarin
Maydanoz
Etsuyu ya da su
Mısırözü yağı
Yapılışı:
Soğanlar ince bir şekilde doğranır ve yağda kavrulur. Biber ve domates doğranır. Soğanların üzerine doğranan biber ve domates ilave edilir. Pirinç suda haşlanır ve buna domates sosu eklenerek karıştırılır. Yumurta, nişasta, yarım limon bir kasede karıştırılır. Çorba suyundan bir miktar yumurta karışımına katılır ve çorbaya yavaş bir şekilde ilave edilir. Bir süre daha karıştırılarak servis tabağına alınır.
|
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI |
|
karadoğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc24717
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2008
3,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak pirinç
4 adet iri domates
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 kaşık nişasta
2 yumurta
1 limon
Yarım bardak ayçiçek yağı
6 bardak et suyu
Pirinci yıkayıp tencereye koyduktan sonra et suyunu da üstüne dökün ve altını yakıp pirinci pişirin. Ayrı bir tavada domatesi, biberi ve soğanı birlikte yağda kavurun. Pişen pirincin üzerine maydanoz doğrayıp dökün ve 2 yumurta sarısını, nişastayı ve limonu bir bardak soğuk suyla çırpıp çorbaya döktükten sonra altını söndürün. Çorbanız servise hazırdır.
|
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI |
|
azimet
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc33393
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
3,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et ya da tavuk suyu (8 bardak)
100 gram pirinç
500 gram domates (2 büyük) ya da 160 gram tuzsuz domates salçası
1 demet maydanoz
Tuz (1 kahve fincanı)
1 Tencereye; soyulmuş ve küçük doğranmış üç büyük domatesten yalnız 2 tanesini koyarak, domates eriyip salça haline gelinceye kadar, arada bir karıştırmak suretiyle pişmeye bırakmalıdır. (Bu çorbada salça kullanılacaksa domatese gerek yoktur. Salçayı doğrudan doğruya et ya da tavuk suyuna katmak suretiyle çorbayı pişirmelidir).
2 Domatesler salça haline gelince; 8 bardak et ya da tavuk suyu, yarım çorba kaşığı tuz, darıları ayıklanmış, yıkanmış bir buçuk kahve fincanı pirinç ile yine kabukları çıkarılmış ve küçük doğranmış kalan 1 büyük domatesi de ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 20-30 dakika küçük ateşte pişmeye bırakmalıdır.
3 Pirinçler pişince; çorbaya kıyılmış yarım demet maydanoz katmalı ve ancak bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbayı kâseye almalı ve hemen servis yapmalıdır.
NOT: Bu çorbaya; bir buçuk yerine, üç çeyrek kahve fincanı pirinç, küçük kesilmiş 1 sarı patates ve 1 havuç, yarım demet kereviz yaprağı katarak pişirilebilir. Bu durumda tavuk suyu tercih edilmelidir.
|
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75557
Gönderme Tarihi: 07.May.2012
3,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
2 kahve fincanı pirinç
3 adet büyük boy domates ya da 150 gram domates salçası
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
2,5 litre et suyu ya da su
1/4 paket margarin
Tuz
Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyelim. Margarin yağında, 3-4 dakika kavuralım (Domates yerine salçada kullanabilirsiniz).
Daha sonra et suyunu veya sade suyu, yeterince tuzu, yıkadığımız pirinçleri tencereye ilave edip, hepsinin birden haşlanmasını sağlayalım.
Pirinçler pişince, ince kıydığımız maydanozları da ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra, limon sıkarak servis yapalım.
|
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI |
|
gümüş kepçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58431
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2010
3,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 litre et suyu
100 gr. pirinç
750 gr. domates
Yarım demet maydanoz
Tuz
Pirinç ayıklanır, yıkanır. 3 litre et suyu ile ateşe konur. Ayrı bir kâpta domatesler haşlanarak kabuğu soyulur. 2 - 3 tane ayrılarak diğerlerinin suyu sıkılır. Çorbaya ilâve edilir. Pirinç pişinceye kadar kaynatılır. Ateşten alınmasına 15 - 20 dakika kala kalan domatesler fındık büyüklüğünde doğranarak ilâve edilir. Kıyılmış maydanoz atılarak ateşten alınır.
|
Domatesli Pirinç Çorbası |
|
BnSONY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.10.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65882
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2011
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı margarin
3 adet domates
6 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Tencereye yağı alın. Rendelenmiş domatesi ekleyip, karıştırın. Üzerine suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Pirinçleri de tencereye koyup, şişene kadar kaynatmaya devam edin. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
|
Domatesli Pirinç Çorbası |
|
Hafize Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc65508
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
2,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sıvıyağı
6 çorba kaşığı pirinç
3 adet domates
Tuz, maydanoz
Et suyunu ve sıvıyağı orta büyüklükte bir tencereye aktarın. Domatesleri rendeleyin. Et suyu kaynamaya başladığında rendelenmiş domatesi ilave edin. Pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşamaya başladığında tuzunu ayarlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
|
Domatesli Pirinç Çorbası |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64945
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı pirinç
2 dal maydanoz
1 su bardağı su
İsteğe göre haşlanmış et
Domatesleri rendeleyin. Biberleri ince doğrayın. Tencereye yağı koyun. Üzerine domates, biber, pirinç ve suyu da ilave ederek 20 dakika pişirmeye bırakın. Maydanozu da yıkayıp çok ince kıyarak tencereye ekleyin. Çorbanın vitamin değerini artırmak için haşlanmış et ilave edebilirsiniz.
|
Domatesli Pirinç Çorbası |
|
araka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2013
Mesajlar: 46 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc93415
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2013
2,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
3 diş sarımsak
200 gram kıyma
Nane, tuz, karabiber
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Tencereye tereyağını ekleyip eritin ve domatesleri ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Üzerine pirinçleri ekleyip karıştırın. Ezilmiş sarımsakları ve suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar kaynatın. Bir yandan kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırın ve küçük köfteler yaparak çorbanın içine ekleyin. Köfteleri kısık ateşte pişirin. Servis yapacağınız zaman bol nane serpin ve sıcak servis edin. İstenirse içine pirinç yerine arpa şehriye de eklenebilir.
|
Domatesli Pirinç Çorbası |
|
yurda er
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc94640
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2013
2,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı kaynar su
1/2 çay bardağı pirinç
Tuz
Rendelenmiş soğanı, sıvı yağda orta ateşte kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edip kavurmayı sürdürün. Kaynamış suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Daha sonra pirinci ilave edip yumuşayana kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Tuzunu ayarlayıp karıştırın.
|
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI |
|
Cemo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc100266
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2014
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kadar pirinç
2 - 3 rendelenmiş ortaboy domates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 - 3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
3 su bardağı etsuyu (sıcak)
2 su bardağı su (sıcak)
Kıyılmış maydanoz
Karabiber, tuz
Bir tencereye tereyağını koyun ve erimeye bırakın. Biraz eridiğinde sıvı yağı ekleyin. Peşinden rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurun. Sarımsak ve biberi ekleyin, karıştırarak kavurmayı sürdürün. Biraz uzun kavurmak gerekiyor çünkü, domatesin kendine has mayhoş tadını bu çorbada istemiyoruz. Bunun yolu da domatesi normalden biraz daha fazla kavurmaktan geçiyor. Kavurma işlemi bitince sıcak suyu ve et suyunu tencereye boşaltın. Kayınca yıkanmış pirinçleri ekleyin. Ara ara karıştırarak biraz daha kaynadıktan sonra altını kısın. Pirinçler pişince ocağı söndürüp arzu ettiğiniz kadar tuz ilave edin. Çorbayı 5 - 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Kâselere koyun, üzerine biraz karabiber serpin ve arzu ettiğiniz kadar kıyılmış maydanoz koyun. Biraz da limon sıkarsanız lezzet patlamasına sebep olursunuz.
|
|