|
Domates Polenta |
|
altın pençe
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc153732
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2020
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 çay bardağı su
5 adet yumurta domates
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta domates
Zeytinyağı
Domatesler 1 santim kalınlığında, enine dilimlenir. Sarımsak ezilir, diğer malzemeler ilave ediilir, bulamaç olana kadar karıştırılır. Tavaya derin yağ konur. Domates dilimleri bulamaca batırılır. Isınmış yağa atılır. İki yüzü kızartılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.05.2024
|
Domatesli Polenta |
|
azade
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2014
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc137999
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018
869 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
2 su bardağı mısır unu
4 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 su bardağı tulum peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet taze soğan
10 adet kiraz domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Su ve sütü bir taşım kaynatın. Hızlıca karıştırarak mısır ununu ekleyin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun. Doğranmış soğan ve domatesi ekleyerek kavurun. Baharat, peynir ve kavrulmuş domatesi polentaya ekleyerek harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına karışımı boşaltın. Üzerini elinizle hafifçe yağlayın, domates dilimleriyle süsleyin.170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
|
Domatesli Polenta |
|
Ay Gül
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119577
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2016
1,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram kurutulmuş domates
5 su bardağı sebze suyu
1 su bardağı mısır unu
200 gram beyazpeynir
1 çorba kaşığı eski kaşar peyniri
6 çorba kaşığı taze fesleğen
2 çorba kaşığı siyah zeytin
1 su bardağı un
Sıvıyağ
Domateslerin üzerine çıkacak kadar zeytinyağı koyun ve en az 1 saat bekletip, süzün. Sebze suyunu kaynama noktasına getirin, mısır ununu yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Mısır unu iyice koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp peynirler, fesleğen, zeytin ve domatesleri katıp, iyice harmanlayın. Hafif yağlanmış 20 cm. çapmda kelepçeli bir kek kalıbına bastırarak yerleştirin ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra katılaşıncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız polentayı 16 adet pasta dilimine keserek hafifçe una bulayın. Sallayarak fazla unlarım dökün. Yağı ısıtıp, polentalann her iki taraflarım hafif pembeleşinceye kadar kızartıp, kağıt havlu üzerine alarak süzün. Sıcak servis yapın.
|
|