|
Domatesli Ravioli |
|
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78022
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2012
2,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
2 çorba kaşığı krema
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
200 gram lor peyniri
2 yumurta
1 çay barağı süt
Aldığı kadar un
Hamuru için yumurtaları bir kabın içine kırın. Üzerine unu ve sütü ekleyip yumuşak bir hamuru yapın. 15 dakika kadar dinlendirdiğiniz hamuru ince bir şekilde açın. İç malzemesi için peyniri, kıyılmış dereotunu ve bir yumurtanın akını karıştırıp harmanlayın. Bu karışımı hamurun üzerine iki parmak arayla sıralayın. Üzerine tekrar hamurla kapatıp kanarlardan bir kalıp yardımıyla kesin. Kesilen hamurları kaynayan suyun içine atıp 14 dakika kadar haşlayın ve süzün. Tereyağı ve kremayı kaynatın, içine küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip 2 dakika kadar pişirin.Servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.
|
Domatesli Ravyoli |
|
hızır ç.
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96514
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
1,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
100 gram lor peyniri
1 demet maydanoz
1 soğan
5 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı, kekik, karabiber
Hamuru için öncelikle un, süt ve yumurtayı bir kabın içinde karıştırıp yoğurun. Tuzu ekleyip sert bir hamur yapın. Hamuru açıp büyük kareler halinde kesin. İç malzemesi için rendelenmiş soğanı lor peyniri, bol kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle tatlandırılan bir iç hazırlayın ve içine paylaştırın. İsterseniz 100 gram kadar kıyma koyabilirsiniz. Katlayıp kaynayan tuzlu suyun içinde 20 dakika haşlayın. Domatesleri rendeleyip üzerine tereyağını ve zeytinyağını salçayla eritip 5 dakika kadar kaynatın, içine haşlanmış ravyolileri koyup karıştırın. Servis tabağına alın kekik, nane gibi baharatlar ekleyip sıcak olarak ikram edin.
|
Domatesli Ravioli |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106926
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2015
1,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 kabak, havuç ve soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı çiğ krema
Sosu için:
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Hamuru açmak için unun ortasına yumurtaları kırın. İçine sütü ve yağı döküp tuz ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çok ince bir tabaka halinde açın. 3 parmak eninde kareler oluşturun. İç malzeme için tereyağını eritip içinde rendelenmiş soğanı, kabağı ve havucu 5 dakika kadar kavurun. Bu iç malzeme soğuyunca kestiğiniz hamurların içlerine doldurun. Kaynayan tuzlu suyun içinde 15 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce tereyağını ve zeytinyağını tavaya koyup içine rendelenmiş domatesleri ve sarımsağı bırakıp 5 dakika pişirin. Raviolileri de içine döküp 5 dakika çevirin. Son olarak kremayı, kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın ve servis yapın.
|
|