|
Domatesli Tart |
|
Fevzii
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2013
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc88785
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2013
1,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
1 yumurta
100 gram tereyağı
Sosu için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
300 gram çeri domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle kum gibi olana dek ovalayın. Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ekleyip yoğurmaya devam edin ve kıvama gelince de tart kalıbına kenarlarını yükseltip yerleştirin. Fırında 200 derecede pişmeye bırakın. Bu arda kreması için küçük bir tencereye sütü ve unu ekleyip çırpın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tereyağı ekleyip karışıma yedirin. Fırından çıkan tart hamurun üzerine sosu yerleştirip üzerine de ikiye bölünmüş domatesleri ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını gezdirip tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin. İstenirse yanında bol yeşil salatayla ikram edilin.
|
Domatesli Tart |
|
miraç onat
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc141695
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019
712 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
100 mililitre ayçiçeği yağı
100 mililitre ılık su
150 gram kaşar peyniri
4 adet domates
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Tuz, un ve kabartma tozunu genişçe bir kapta karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın, içine yağı ve suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Gerekirse bir miktar su veya un ilave edebilirsiniz.
Hamuru açtıktan sonra tart kalıbınıza uygun şekilde yerleştirin. Üzerine hardal sürün ve rendelenmiş peynir koyun. Dilimlenmiş domatesleri, zeytinyağı ve baharatları tartın üzerine serpin.
210 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
|
Domatesli Tart |
|
Tanju Çakır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151280
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2020
487 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Üzeri için:
300 gr. kırmızı ve sarı karışık domates
250 gr. ricotta peynir ya da taze lor
1 tutam kekik
Birkaç fesleğen yaprağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Hamuru için:
250 gr. un
170 gr. soğuk tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 yemek kaşığı balsamik sirke
30 ml. buz gibi soğuk su
Un ve tereyağını genişçe bir kaba koyun. Bıçak yardımıyla tereyağını minik parçalara bölerek unla karıştırın. Bir kasede yumurta, balsamik sirke ve tuzu çırpın. Un ve tereyağının üzerine ekleyin. Bir çatalla iyice karıştırarak malzemenin bir araya gelmesini sağlayın. Biraz soğuk su ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Hamuru top haline getirip buzdolabına koyun ve yarım saat kadar bekletin. Hamur dinlenirken fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. domatesleri dilimleyin. Üzerine zeytinyağı dökerek yağlayın. Hamuru tart kalıbına göre açıp yerleştirin. Kenardaki hamur parçalarını temizleyin. Hamurun üzerine peyniri yayın. Domatesleri dizin, tuzu serpin. 35-40 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın, kekik ve karabiber serperek servise hazır hale getirin.
|
Domatesli Tart |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151544
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2020
398 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr un
125 gr tereyağı
90 ml su
Tuz
İçi için
1 yemek kaşığı un
100 ml süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı krema
200 gr rendelenmiş beyaz peynir
100 gr krem peynir
Tuz
Taze öğütülmüş karabiber
Kıyılmış taze fesleğen yaprakları
Üzeri için:
3 domates
Un, tuz ve tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Elinizle ufalayıp karıştırın. Suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Tartın iç harcı için un, süt, yumurta, krema, rendelenmiş beyaz peynir, krem peynir, tuz, karabiber ve kıyılmış taze fesleğeni bir kapta karıştırın. Tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine yayın. çatalla üzerine delikler açın ve yağlı kağıt serin. Hamurun kabarmaması için yağlı kağıdın üzerine kuru bakliyat serpin. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin. Bakliyatları ve yağlı kağıdı üzerinden alın. Hamurun üzerine peynirli iç harcı yayın. Domatesleri yuvarlak dilimleyip peynirli harcın üzerine dizin. Sıcak fırında domatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak veya ılık servis yapınız.
|
|