|
Domatesli Tavuk Göğsü |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc7289
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2006
2,140 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tavuk göğsü
15 gr. pul biber
60 gr. kurutulmuş domates
40 gr. salça
50 gr. galeta unu
250 gr. patlıcan
500 gr. orta boy domates
100 gr. soğan
30 ml. zeytinyağı
80 gr. roka
Karabiber
Tavukları tuz, biber ve pubiberle karıştırın. Derileri alta gelecek şekilde fırın tapsisine dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın. Kurutulmuş domatesleri küçük doğrayın ve salça, soğuk su, galeta unu, tuz ve biberle karıştırın. Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. 1 santimlik dilimlere doğrayın. Soğan ve patlıcanı sıcak yağda kavurup 100 ml. su ekleyin. Orta ateşte 6-8 dakika pişirin. Domatesleri katıp 3 dakika pişirin, tuz, karabiber serpin. Tavukları fırından çıkarın derili kısımlarına hazırladığınız salçadan sürün, 5 dakika daha kızartın. Rokaları patlıcanla karıştırın. Tavukları dilimlere kesin, sebzelerle berabersüsleyerek servis yapın.
ML® Domatesli Tavuk için tıklayın
|
Domatesli Tavuk Göğsü |
|
Bulaşık Makinesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24759
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008
2,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk göğüs eti
6 adet domates
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Yarım bardak ayçiçek yağı
Tavukların kemiğini çıkartın. Az yağ ve tuzla karıştırın. Teflon tavada iyice pişirin. Domatesleri soyun, sarımsağı da ezip yağda kavurun ve tavukların üstüne dökün. Bol maydanozla servis yapın.
|
|