Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Domatesli Un Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Domatesli Un Çorbası

Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc9880
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,576 defa indirildi / yazdırıldı




8 bardak et suyu (Kemik suyu da olabilir)
100 gr. un (2 fincan)
100 gr. yağ (1 küçük paket)
6-8 adet domates (700-750 gram) veya (150 gr.) 1,5 fincan domates salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz
2 dilim ekmek
1 fincan çiçek yağı

Bir tencereye yağ ve un koyarak 5 dakika kadar kavrulur. Sonra buna et veya kemik suyu, kaynar suya batırılıp iyice ve tamamen soyulup çekirdekleri de temizlendikten sonra püre haline gelene kadar haşlanmış domates veya salca ile bir tatlı kaşığı da tuz koyarak tencerenin kapağı kapatılıp 15-20 dakika kadar pişirilir. Bir sahanda kızdırılan yağın içine iri zar taneleri gibi doğranmış ekmek konarak nar gibi kızartılır ve alınacağına yakın arzu edilirse kırmızı biber konup, kızgın kızgın çorbaya ilâve edilerek servis yapılır.



Domatesli Un Çorbası

pırlanta
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.02.2009
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc33386
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2009
2,575 defa indirildi / yazdırıldı




2000 gram et suyu
750 gram domates (5 orta boy) (ya da salça)
100 gram un (2 kahve fincanı)
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
Tuz

1 Bir tencereye, 4 silme çorba kaşığı margarin ile 2 kahve fincanı un koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra buna 8 bardak et suyu, soyulmuş, küçük doğranmış, püre haline gelinceye kadar pişirilmiş 5 orta domates ya da bir küçük kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve on beş dakika kaynamaya bırakmalıdır. (Tuzlu salamura salça kullanıldığında, unlu yağa önce salçayı katarak 2 dakika kadar kavurduktan sonra et suyunu ilâve etmelidir).
2 On beş dakika sonra çorbayı kâseye alarak; istenirse, üstüne kızartılmış 50 adet kadar küçük ekmek ilâve etmeli ve servis yapmalıdır.


Domatesli Un Çorbası

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc69880
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2011
2,518 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı dolusu un
3 su bardağı su
3 büyük domates rendesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet knorr bulyon et suyu tableti (nane )

ORTA BOR BİR TENCEREYE YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞI KOYUP KIZDIRINIZ....KIZDIRILMIŞ YAĞIN İÇİNE 3 ÇORBA KAŞIĞI UNU İLAVE EDİP KARIŞTIRINIZ,UN PEMBELEŞİNCEYE KADAR...PEMBELEŞEN UNUN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇAYI İLAVE EDİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ ARDINDAN KAVURDUĞUNUZ UN VE SALÇANIN İÇİNE 3 ADET RENDELENMİŞ DOMATESİ İLAVE EDİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ....1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBEBRİDE İLAVE EDİP KARIŞTIRINIZ...SONRA BU KARIŞIMIN İÇİNE 3SU BARDAĞI ILIK SUYU İLAVE EDİNİZ...ORTA ATEŞTE KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ...KARIŞTIRMAYI BIRAKTIĞINIZDA UN DİBİNE ÇÖKÜP PELTE OLABİLİR...KAYNAMAYA BAŞLAYAN BU KARIŞIMIN İÇİNE BİR TABLET KNORR BULYON ET SUYU TABLETİNİ ATIP SÜREKLİ KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ...KAYNAMAYA BAŞLAYAN ÇORBAMIZIN ALTINI KISARAK KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKINIZ....KAYNAMAYA BIRAKTIĞINIZ ÇORBANIN İÇİNE 1'ER TATLI KAŞIĞI KEKİĞİ VE NANEYİ İLAVE EDİNİZ....HOŞ BİR KOKU VERMESİ İÇİN...KISIK ATEŞTE KAYNAYAN ÇORBAMIZ 20 DAKİKA PİŞTİKTEN SONRA ATEŞTEN ALARAK SERVİS TENCERESİNE ÇORBAMIZI BOŞALTINIZ....YIKAYIP AYIKLADIĞINIZ BİİR KAÇ TUTAM MAYDONOZU İRİ İRİ KIYARAK ÇORBAMIZIN ÜZERİNE SERPİŞTİRİNİZ...ÇORBAMIZ SERVİSE HAZIR.


Domatesli Un Çorbası

gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc64564
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
2,362 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
3 adet orta boy domates
6 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber

Tereyağı, un ve salçayı 2-3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. Karıştırıp 3 dakika daha kavurun. Üzerine soğuk suyu ve sütü ilave edip karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Bir iki taşım kaynatıp kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


Domatesli Un Çorbası

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70421
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2011
2,349 defa indirildi / yazdırıldı




120 gr (1 su bardağı) un
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
120 gr domates salçası
1 litre (5 su bardağı) kaynak et suyu
1 su bardağı süt
2 yumurtanın sarısı
3 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek ince uzun şeritler halinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz

Tereyağı orta boy bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca unu ekleyip, 1-2 dakika kavurunuz. Salçayı katıp, 1-2 dakika daha kavurunuz. Et suyunu ekleyip 15-20 dakika, ağır ateşte pişiriniz.
Bu arada, orta boy bir kasede süt ve yumurta sarılarını bir çatalla ya da bir yumurta teliyle iyice çırpınız. Süt - yumurta sarısı karışımmı sürekli karıştırarak çorbaya ekleyiniz. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız. Çorbayı bir tel süzgeçten ısıtılmış bir servis kasesine süzüp (süzgeçte kalan posaları atınız), ince doğranmış domatesleri ve tuzu katarak, servis ediniz.


Domatesli Un Çorbası

pozitif
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc33143
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2009
2,284 defa indirildi / yazdırıldı




8 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı margarin
500 gr. domates
Nane
Tuz

Bir tencereye yıkanmış, presten geçirilmiş domates suyu, tuz ve su koyun. Hızlı ateşte kaynatın. Diğer tarafta unu ılık su ile tahta kaşıkla iyice ezin. Kaynamakta olan suya dökün. Ateşi hafifletin. 10 dakika karıştırarak kaynatın. Servis kasesine boşaltın. Az kızdırılmış margarin ilave edin. Üzerine kuru nane ekerek servis yapın.






Domatesli Un Çorbası Tarifleri Domates Çorbası Tarifleri



(6 adet Domatesli Un Çorbası 272,497 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort