|
Domatesli Un Çorbası |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9880
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,576 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu (Kemik suyu da olabilir)
100 gr. un (2 fincan)
100 gr. yağ (1 küçük paket)
6-8 adet domates (700-750 gram) veya (150 gr.) 1,5 fincan domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz
2 dilim ekmek
1 fincan çiçek yağı
Bir tencereye yağ ve un koyarak 5 dakika kadar kavrulur. Sonra buna et veya kemik suyu, kaynar suya batırılıp iyice ve tamamen soyulup çekirdekleri de temizlendikten sonra püre haline gelene kadar haşlanmış domates veya salca ile bir tatlı kaşığı da tuz koyarak tencerenin kapağı kapatılıp 15-20 dakika kadar pişirilir. Bir sahanda kızdırılan yağın içine iri zar taneleri gibi doğranmış ekmek konarak nar gibi kızartılır ve alınacağına yakın arzu edilirse kırmızı biber konup, kızgın kızgın çorbaya ilâve edilerek servis yapılır.
|
Domatesli Un Çorbası |
|
pırlanta
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc33386
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2009
2,575 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et suyu
750 gram domates (5 orta boy) (ya da salça)
100 gram un (2 kahve fincanı)
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
Tuz
1 Bir tencereye, 4 silme çorba kaşığı margarin ile 2 kahve fincanı un koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra buna 8 bardak et suyu, soyulmuş, küçük doğranmış, püre haline gelinceye kadar pişirilmiş 5 orta domates ya da bir küçük kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve on beş dakika kaynamaya bırakmalıdır. (Tuzlu salamura salça kullanıldığında, unlu yağa önce salçayı katarak 2 dakika kadar kavurduktan sonra et suyunu ilâve etmelidir).
2 On beş dakika sonra çorbayı kâseye alarak; istenirse, üstüne kızartılmış 50 adet kadar küçük ekmek ilâve etmeli ve servis yapmalıdır.
|
Domatesli Un Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69880
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2011
2,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı dolusu un
3 su bardağı su
3 büyük domates rendesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet knorr bulyon et suyu tableti (nane )
ORTA BOR BİR TENCEREYE YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞI KOYUP KIZDIRINIZ....KIZDIRILMIŞ YAĞIN İÇİNE 3 ÇORBA KAŞIĞI UNU İLAVE EDİP KARIŞTIRINIZ,UN PEMBELEŞİNCEYE KADAR...PEMBELEŞEN UNUN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇAYI İLAVE EDİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ ARDINDAN KAVURDUĞUNUZ UN VE SALÇANIN İÇİNE 3 ADET RENDELENMİŞ DOMATESİ İLAVE EDİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ....1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBEBRİDE İLAVE EDİP KARIŞTIRINIZ...SONRA BU KARIŞIMIN İÇİNE 3SU BARDAĞI ILIK SUYU İLAVE EDİNİZ...ORTA ATEŞTE KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ...KARIŞTIRMAYI BIRAKTIĞINIZDA UN DİBİNE ÇÖKÜP PELTE OLABİLİR...KAYNAMAYA BAŞLAYAN BU KARIŞIMIN İÇİNE BİR TABLET KNORR BULYON ET SUYU TABLETİNİ ATIP SÜREKLİ KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ...KAYNAMAYA BAŞLAYAN ÇORBAMIZIN ALTINI KISARAK KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKINIZ....KAYNAMAYA BIRAKTIĞINIZ ÇORBANIN İÇİNE 1'ER TATLI KAŞIĞI KEKİĞİ VE NANEYİ İLAVE EDİNİZ....HOŞ BİR KOKU VERMESİ İÇİN...KISIK ATEŞTE KAYNAYAN ÇORBAMIZ 20 DAKİKA PİŞTİKTEN SONRA ATEŞTEN ALARAK SERVİS TENCERESİNE ÇORBAMIZI BOŞALTINIZ....YIKAYIP AYIKLADIĞINIZ BİİR KAÇ TUTAM MAYDONOZU İRİ İRİ KIYARAK ÇORBAMIZIN ÜZERİNE SERPİŞTİRİNİZ...ÇORBAMIZ SERVİSE HAZIR.
|
Domatesli Un Çorbası |
|
gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64564
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
2,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
3 adet orta boy domates
6 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Tereyağı, un ve salçayı 2-3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. Karıştırıp 3 dakika daha kavurun. Üzerine soğuk suyu ve sütü ilave edip karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Bir iki taşım kaynatıp kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
|
Domatesli Un Çorbası |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70421
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2011
2,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 gr (1 su bardağı) un
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
120 gr domates salçası
1 litre (5 su bardağı) kaynak et suyu
1 su bardağı süt
2 yumurtanın sarısı
3 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek ince uzun şeritler halinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı orta boy bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca unu ekleyip, 1-2 dakika kavurunuz. Salçayı katıp, 1-2 dakika daha kavurunuz. Et suyunu ekleyip 15-20 dakika, ağır ateşte pişiriniz.
Bu arada, orta boy bir kasede süt ve yumurta sarılarını bir çatalla ya da bir yumurta teliyle iyice çırpınız. Süt - yumurta sarısı karışımmı sürekli karıştırarak çorbaya ekleyiniz. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız. Çorbayı bir tel süzgeçten ısıtılmış bir servis kasesine süzüp (süzgeçte kalan posaları atınız), ince doğranmış domatesleri ve tuzu katarak, servis ediniz.
|
Domatesli Un Çorbası |
|
pozitif
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc33143
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2009
2,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı margarin
500 gr. domates
Nane
Tuz
Bir tencereye yıkanmış, presten geçirilmiş domates suyu, tuz ve su koyun. Hızlı ateşte kaynatın. Diğer tarafta unu ılık su ile tahta kaşıkla iyice ezin. Kaynamakta olan suya dökün. Ateşi hafifletin. 10 dakika karıştırarak kaynatın. Servis kasesine boşaltın. Az kızdırılmış margarin ilave edin. Üzerine kuru nane ekerek servis yapın.
|
|