|
Dondurma ve Türevlerinin Servisi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97808
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2014
1,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krem dondurmalar, özel dondurma kaplarında veya "dessert glass" denilen kısa ayaklı ve dantel kağıtlı dessert tabağı bulunan bardaklarda, yanında dondurma kaşığı ile servis edilir. Dondurma kaşığı yoksa kahve kaşığı da kullanılabilir.
Dondurma ile yapılan içecekler: ince, uzun veya konik şeklindeki bardaklar, içerisinde dantel kâğıtlı dessert tabağı üzerine konarak servis edilir.
Kuplar ve sorbet; cam, kristal, gümüş kaselerde veya ayaklı geniş ağızlı cam bardaklarda servis edilirler. Hazırlanan kup, dantel kağıtlı dessert tabağı üzerinde ve yanında dondurma kaşığı ile servis edilir. Sorbet servisinde ise tabak üzerine kokteyl kaşığı veya kahve kaşığı, gerekirse pipet de konur. Kasattalar ve ice bombe, dilimlenmiş olarak dessert tabağının içinde, dondurma kaşığı ve pasta çatalı ile birlikte servis edilir.
Serviste Dikkat Edilecekler:
Erimiş dondurma ve çeşitleri hiçbir zaman yeniden dondurulup yenilmemelidir.
Salmonella içerebileceği için zehirlenme ihtimali doğar
|
Dondurmaları Süsleme ve Servise Hazırlama |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97086
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2014
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dondurarak hazırladığınız tatlıları değişik şekillerde servis edebilirsiniz. Örneğin krem bavaruvayı hazırlarken; portakalları sap kısmında kesip içini boşaltınız. Krem bavaruvayı portakalların içine doldurup donduktan sonra dört eşit parçaya bölerek krem bavaruva için garnitür hazırlayabilirsiniz.
Dondurarak hazırladığınız tatlıları servise hazırlarken öncesinde buzdolabının ara gözüne çıkarınız. Bu işlem size dondurmayı ve diğer tatlıları servise hazırlamada kolaylık sağlayacaktır.
Dondurarak hazırladığınız tatlıları kolaylıkla kesmek isterseniz bıçağınızı ıslatmayı deneyiniz.
Dondurmanızı çikolatalı ve meyveli soslarla servis edebilirsiniz.
Dondurmaların servisinde çekilmiş Antepfıstığı, fındık, ceviz, Hindistan cevizi gibi süsleme gereçleri kullanabilirsiniz.
Servis esnasında kullandığız servis aracını suda, oda sıcaklığı ve üstündeki ısıda bekletmeyiniz. Böylece bakteri üremesi sonucu besin zehirlenmelerini ve enfeksiyonları da önlemiş olursunuz.
Vanilyalı dondurmayı koymadan önce kup bardağının alt kısmına karamel sosu dökebilirsiniz.
Üzerine bir kat vanilyalı dondurma ilave edip, tekrar vanilyalı dondurma koyunuz.
Haşlanarak yumuşatılmış kuru kayısı veya taze kayısı ilave edebilirsiniz.
En üste tekrar vanilyalı dondurma koyunuz.
Dilerseniz en üstü cevizli dondurma ile süsleyerek servis yapınız.
Dövülmüş fındık, fıstık ve kuru incir parçaları ekleyebilirsiniz.
İstenilirse şoklanmış dondurma galeta unu ile birkaç kez kaplanıp yağda kızartılarak nane ile süslenerek servis edilebilir.
|
DONDURMALARI SÜSLEME VE İKRAM ETME |
|
zembil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc33022
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2009
4,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dondurmalarıda yalnız başlarına kullanacakları zaman cazip hale getirmek için çeşitli takdim etme şekilleri vardır.
Dondurmalar genellikle dondurma kabı denilen cam, kristal, gümüş, iyi cins aliminyum v.s. maddelerden yapılmış dondurma kaplarında takdim edilmelidirler.
Dondurmalar bu kaplara şu şekilde konur.
Dondurma kabının alt kısmına çabuk erimiyen (kaymaklı, vanilyalı, çikolatalı) v.s. gibi sütle yapılmış dondurma konur. Bunların üzerine de meyveli dondurmalar renk uyumuna dikkat edilerek konarak takdim edilirler.
Dondurmalar, kedi dili v.s. gibi ince büsküvilerle takdim edilirse soğuklukları sağlık için daha az zararlı, görünüşleri de daha güzel olur.
Dondurmalar dondurma kaplarına dondurma kaşık veya özel araçlarla konacak olursa dondurma kabında daha güzel bir görünüş gösterirler.
|
|