|
Dondurmalı Armut Tatlısı |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc747
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2005
3,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet sert armut
Yarım litre vişne suyu
4 yemek kaşığı toz şeker
3 adet karanfil
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı fındık rendesi
250 gr. hazır dondurma
Çikolata parçaları
Vişne suyu karanfil ve şekeri bir tencerede kaynatın, armutları soyup ortadan ikiye kesin, çekirdek yataklarını çıkartın, tencereye yerleştirip üzerine vişneli karışımı dökün, armutlar yumuşayıncaya kadar kapaksız kaynatın, armutları içinden alıp kalan suyu 2 tatlı kaşığı nişasta ile limon suyu katıp kaynatın. Armutların üzerine döküp soğumaya bırakın. Atmutların üzerine birer top dondurma koyup servis tabaklarına dizin, üzerine sostan gezdirin, kıyılmış fındık ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.
|
Dondurmalı Armut |
|
tel dolap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc50372
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
2,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 armut, orta boy
25 gr tereyağı ya da margarin
4 yemek kaşığı şeker
75 gr elma şuyu ya da su
1/2 kg vanilyalı çikolata
4 ceviz ya da kıyılmış fındık
Armutları yıkayıp, ortalarını temizleyin. Keskin bir bıçakla, tam ortalarındaki kabuğu kesin. (Enlemesine ve ancak yarık biçiminde bir kesik) Armutları bir tepsiye dizip, ortalarına şeker doldurun. Tepsinin dibini örtecek kadar armut suyu ya da su koyun. Armutların üstüne bir tabaka yağlı kağıt, ya da alüminyum kağıt örtün. Önceden ısıtılmış fırında armutlar yumuşayana dek pişirin. (Fazla pişmemesine de özen gösterin.) Fırından çıkarıp, kabuklarını çıkarın ve tatlı tabaklarına birer adet yerleştirin. Tepsinin dibindeki suyu biraz koyulaşıp şurup kıvamına ulaşana dek kaynatırken, armutların soğumasını önleyin. Her armutun üstüne şuruptan kaşıkla dökün ve üzerine de bolca dondurma koyun. Birer yarım ceviz ya da kıyılmış fındık - fıstıkla süsleyin.
ML® Dizme Armut Tatlısı için tıklayın
ML® Dizme Armut Tatlısı (görsel)
|
Dondurmalı Armut Tatlısı |
|
şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66716
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet armut
4 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 paket bitter çikolata
Armutları yıkayıp, sapları kalacak şekilde kabuklarını soyun. Suyu tencereye alın, vanilya, tarçın ve şekeri katıp, kaynatın. Armutları da kaynayan suya atın. 20 dakika pişirin. Ateşten alıp, armutları soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Armutları yarısına kadar çikolataya bulayın. Daha sonra armutları buzdolabına alıp, dondurun. Kup bardaklarına dondurma koyun, üzerine armutları da koyarak servis yapın.
|
Dondurmalı Armut |
|
moher
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc89854
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2013
2,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 top vanilyalı dondurma
4 armut
2 muz
1 elma
100 gram kiraz
100 gram çilek
6 gofret
4 çorba kaşığı parça çikolata
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım limon suyu
Ceviz
Armutları şekerli suyun içinde beş dakika kadar kaynatıp soğutun, sonra erimiş çikolataya batırın ya da meyvelerin hepsini istediğiniz büyüklükte doğrayın, nasıl isterseniz. Üzerine limon suyu ve pudra şekeri serpin. Kupların içlerine dondurmayla birlikte sırayla dizin. Aralarına ceviz ve parça çikolataları yerleştirin. Son olarak da üzerine gofretleri serpin. Diyet yapanlar meyvelerin üzerine pudra şekeri serpmeden ve içine gofret koymadan yesinler.
|
Dondurmalı Armut Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162609
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2022
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet frenk armudu
2 su bardağı su
Çay kaşığının ucuyla gıda boyası
1 su bardağı esmer şeker
Üzerine:
4 top dondurma
Armutları sap kısımları kalacak şekilde soyun. Suyu tencereye alın ve gıda boyasını ilave edip, karıştırın. Armutları tencereye yerleştirin ve üzerlerine esmer şeker serpin. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte fokurdayıncaya kadar pişirin. Tatlıları servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine birer top dondurma koyup soğuk olarak servis yapın.
|
|