Bisküvilerin iç yüzeylerine çikolatakreması sürün. İki bisküvi arasına birer top dondurma yerleştirin. Bisküvilerin kenarını ince kırılmış Antep fıstığına bulayın. Servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc64412
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
1,920 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
Bisküvisi için:
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta akı
Üzeri için:
6 top vanilyalı dondurma
8 adet böğürtlen
8 adet çilek
Yumurta akını bir kabın içine koyarak çırpın. Üzerine kakao, şeker ve erimiş tereyağını ekleyin.
Bu karışımdan 2 çorba kaşığı kadar fırın tepsisine konmuş yağlı kağıt üzerine daire şeklinde dökün. Kaşığın tersiyle daireleri hafifçe bastırıp düzeltin. 200 derecede 5 dakika pişirin. Fırından alıp hemen ters çevrilmiş bir bardağın üzerine koyup soğumaya bırakın. Soğuyunca içi çukur bir bisküvi kasesi haline geliyor. İçine de dondurma ve meyveleri koyup servis yapın.