Kısa URL: https://ml.md/lc77803
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2012
2,025 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Klasik
500 gr irmik
1 Paket dolmalık fıstık
1 Su Bardağı su
3 Su Bardağı şeker
2 Su Bardağı süt
1 Kutu SADE DONDURMA
Süt, su ve şekeri geniş bir kaseye koyup şeker eriyene kadar karıştırın. (Şerbeti yapmak için kaynatmanıza gerek yok.) Tavaya maragarini alın fıstıkarı ekleyip fıstıkların rengi biraz koyulaşana kadar kavurun. Fıstıklar biraz pembeleşince irmiği de ekleyerek irmiğin rengi dönene ve etrafa güzel kokular yayılana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Güzelce kavrulduktan sonra kenarda hazır olarak bekleyen şerbeti kavrulan irmiklere yavaş yavaş karıştırarak dökün. Dikkat edin elinize ve üzerinize sıçramasın. Daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın. 5-10 dakika demlenen helvanın kapağını açıp ılıması için bekleyin. Helva sıcak olmasın dondurmayı gereğinden fazla eriteceği için istediğniz sonucu alamazsınız. Küçük çorba kasesinin içine streç filimle kaplayın ve ortası boş kalacak şekilde helvayı yerleştirin. Orta kısmına dondurma koyup üzerine biraz daha helva koyup kapatın. Daha sonra kaseyi servis tabağına ters çevirin. Üzerini fındık, fıstık, ceviz, hindistan cevizi gibi dilediğiniz bir çeşitle süsleyin. Bu şekilde tek porsiyonluk dondurmalı irmik helvalarını bekletmeden servis yapın. İçi soğuk dışı ılık bu helva etkili bir sunum olacaktır.
Fotoğraf "Cankat" tarafından gönderildi. 02.08.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc84248
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2012
1,457 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gr Sana Klasik
2 Su Bardağı irmik
2 Su Bardağı dolmalık fıstık
1 Su Bardağı toz şeker
1 Yeterince vanilyalı dondurma
İrmiği sanayağda kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya devam edin irmik altın sarısı renk alınca toz şeker ve süt ilave edin. Sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin. Dondurma ile servis yapın.