| 
 
 
 | 
Dondurmalı İrmik Tatlısı | 
  | 
Hüner Abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2012 
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76539 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012 
2,535 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı irmik
 
1 çay bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
2 paket vanilya
 
3 çorba kaşığı şeker
 
1 su bardağı irmik
 
1,5 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı şeker
 
200 gram vanilyalı dondurma
 
100 gram çilek reçeli
 
 
Muhallebiyi yapmak için tencerede süt, un, şeker, nişasta ve irmiği sürekli karıştırıp kıvama getirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyin, soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurup içine şekeri ekleyin ve karıştırın. Sütü de ekleyip helva gibi pişirin. Bir kaseye bu karışımdan bastırıp bir miktar yayın. İçine de muhallebi koyup servis tabağına ters çevirin. Ilık ya da soğuk olarak ikram edilebilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "şans eseri" tarafından gönderildi. 19.02.2020
  
 | 
Dondurmalı İrmik Tatlısı | 
  | 
nuran nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2016 
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117955 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2016 
1,577 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
500 gram irmik
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
Sade dondurma
 
 
Su, şeker ve sütü ocağa alıp şekeri eritene denk karıştıralım. Ayrı bir tencereye margarini koyup tamamı eriyince irmiği ilave ederek irmiğin rengi koyulaşana kadar kavuralım. Rengi koyulaşınca hazırladığımız şerbeti ilave edip kaynayana kadar karıştırmaya devam edilim (5 dakika kadar). Koyulaşınca ocağı kapatıp demlenmesini bekliyoruz. Soğumaya yakın streç filmle kapladığımız bir kasenin etrafını helva ile kaplıyor, ortasına da dondurma koyuyoruz. Ters çevirerek servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Dondurmalı İrmik Tatlısı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173320 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2023 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram irmik
 
250 gram margarin ya da tereyağı
 
İçi için;
 
Vanilyalı dondurma
 
Şerbeti için;
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
Üzeri için;
 
Dolmalık fıstık
 
 
Dondurmalı irmik tatlısı tarifinin ilk aşaması, şerbetini hazırlamaktır. Tarifte yer alan süt, su ve şekeri bir tencereye alın ve iyice çırpın. Ardından şeker eriyene kadar şerbeti kaynatın. Şerbet hazırlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti bir kenara alın.
 
Helvayı hazırlamak için uygun boyutlarda bir tencere bulun. Tencerede tereyağı ya da margarini eritin. Hemen sonrasında 500 gram irmiği tencereye aktarın. İrmiğin margarin ile harmanlanmasının ardından malzemeler pembeleşinceye kadar kavurun.
 
İrmiğin kavrulduğundan emin olduktan sonra şekerli sütü ilave edin. Sütün eklenmesinden sonra irmiği karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt çektiğinde ocağı kapatın ve bir havlu kâğıt yardımı ile irmiğin üzerini örtün. Demlenmesini bekleyin.
 
Küçük çukur bir kâseye streç film yerleştirin. Helvayı kâse şeklini alacak şekilde koyun. Ortasını boş bırakmak için helvayı elinizle açın. Bir miktar dondurma koyun ve üzerini tekrar helva ile kapayın. Kâseyi ters çevirin. İrmik helvası bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
 
Elde ettiğiniz dondurmalı irmik tatlısı süslemek için hazır. Üzerini dolmalık fıstık ya da tercih ettiğiniz herhangi bir malzeme ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |