|
|
Dondurma Pancake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169427
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2022
206 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 poşet Dr. Oetker Pancake
3 çay bardağı süt
2 yumurta
Renklendirmek için:
50 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
50 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
50 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1 poşet pancake'i derin bir kaba boşaltın. Üzerine 1,5 çay bardağı süt ve 1 yumurta ilave edin. El çırpıcısı veya çatal ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. Hamuru 3 ayrı kaselere eşit miktarlarda ayırın. Jel renklendirici ilave ederek çatal yardımıyla karıştırarak 3 ayrı renkte hamur elde edin ve ayrı ayrı ince uçlu sıkma torbalarına doldurun. İkinci pancake poşetini 1,5 çay bardağı süt ve 1 yumurta ile karıştırın ve ince uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte 1-2 dakika ısıtın. Sade pancake hamurundan sıkarak dondurma küllahı çerçevesi çizin, iç kısımlara çapraz çizgiler yapın. Daha sonra boşlukları doldurun. 2-3 saniye sonra spatula yardımı ile ters çevirin. Hazırladığınız renkli hamurlardan külahın üst kısmına farklı renklerde dondurma topları yapacak şekilde sıkın. Altı pembeleşince bütün olarak ters çevirin, 1-2 saniye bekletip tavadan alın. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin.
Dr. Oetker Pudra Şekeri, Çikolatalı veya Böğürtlen Hazır Sos ile servis yapabilirsiniz.
|
Dondurmalı Pankek |
|
müjgan kahyaoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151412
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2020
339 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
Pişirmek için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Servisi için:
Çikolatalı veya istenen çeşide göre dondurma
Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri, şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.
Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.
2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.
Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Servis tabağına aldığınız pankeklerin biraz soğumasını bekleyin. Üzerine çikolatalı veya istediğiniz başka bir çeşit dondurma koyarak yiyebilirsiniz.
|
|
Dondurmalı Pankek Tarifleri Hamur İşleri
|
|