|
Dondurmalı Vişne Tatlısı |
|
sultan abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71002
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011
2,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo Vişne
6 çorba kaşığı Şeker
Yarım su bardağı badem
1 Limon
6 çorba kaşığı Margarin
1.5 su bardağı un
1 kahve fincanı Şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı susam
Hamuru için bir kabın içinde un, şekerin yarısı, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve bir tutam tuzu karıştırın. Kalan şekerle margarini iyice çırpın. Üzerine yumurtayı ve unlu karışımı ilave edin. Katı bir hamur elde edene dek yoğurun. Yoğrulan hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Bu arada vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Üzerine 6 çorba kaşığı tozşeker, limonun rendelenmiş kabuğu ve suyunu katıp, karıştırın. Karışımı 22 cm çapında yuvarlak bir kalıba alın. Hamuru merdane yardımıyla çok ince açın ve kalıptan biraz daha büyük bir daire kesin. Kalıbın üzerine hamuru yerleştirin, tam ortasına bir delik açın. Çırpılmış yumurtayı üzerine sürdükten sonra susam serpin. 180 derece fırında, yarım saat pişirin. Soğuduktan sonra vişneleri ve hamuru 4 tabağa pay edin. Dondurma toplarıyla servis yapın.
|
Dondurmalı Vişne Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115058
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2016
1,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
125 gr margarin
2 su bardağı toz şeker
500 gr vişne
Üzerine:
Vanilyalı dondurma
Oda sıcaklığında margarini bir kaba aktarın. Üzerine un ve 1 su bardağı tozşekeri katıp, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru derin dondurucuya alın. Bu arada vişnelerin saplarını ayıklayın. Isıya dayanıklı cam bir kaba sıralayın. Üzerine kalan 1 su bardağı tozşekeri serpin. Ardından donmuş hamuru rendeleyip, vişnelerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Ilınan tatlıyı dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.01.2022
|
|