Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ege Yemekleri > Döndürme (Uşak) (6 adet - 127,523 defa bakıldı)

Döndürme (Uşak)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Döndürme (Uşak)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39675
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
12,317 defa indirildi / yazdırıldı




Yufkalik hamur hazirlanir. Hafif kalinca yufka yapilir. istege göre ispanak, rendelenmis kabak, kavrulmus kuyruk yagi , peynir gibi iclikler kullanilir. Alti atese dayanikli bakir sininin ici yaglanir. Yufkalar siniyi tasmayacak sekilde konularak arasina iclikler yerlestirilir. Üzerine tekrar yufka yerlestirilir. Bunun üstü yaglanir ve yoğurt sürülür. Odun atesi üzerinde döndürülerek alti pisirilir. Alti pisince atesten alinir. Bir bez yardimiyla tersyüz edilir. Bu tarafda pisince tekrar eski haline cevrilir. Ocaktan alinarak bicakla düz yada baklava seklinde kesilerek servis yapilir.

Not: Yaninda cay yada yoğurt olursa iyi olur.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 15.04.2021


Döndürme (Uşak)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116168
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2016
2,524 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Bir çeşit hamur işi yiyecektir. Büyükçe bir sinide 1 sıra hamur içine genellikle ıspanak veya kabak olmak üzere hazırlanan iç ve üzerine 1 sıra daha hamur konularak pişirilir. İsmini hamurun altı piştikten sonra üzerine bir tane daha sini kapatılıp ters döndürülerek pişmesinden almıştır.



Döndürme (Uşak)

yeşil yaprak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2015
Mesajlar: 26
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc131164
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2018
1,349 defa indirildi / yazdırıldı




Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı

Un
Ispanak
Çökelek
Bayat ekmek içi
Kuru soğan
Süt
Sıvıyağ
Yoğurt
Pul biber
Karabiber
Tuz
Limon suyu veya sirke

Un derince bir kaba alınır ve üzerine 1 çay bardağı süt ve ayçiçek yağı ile 1 çorba kaşığı tuz ilave edilir. Yarım limonun suyu veya 1 çorba kaşığı sirke eklenip ara ara su eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamur 2 eşit bezeye ayrılır ve üzerine ıslak bez kapatılarak dinlendirilir. İçi için; 1 adet bayat ekmeğin içi çıkarılır. Kuru soğan küçük küçük doğranır ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur. Ispanaklar kıyılır. Kavrulan soğanlara ekmek içi eklenir ve biraz daha sotelenir. Ispanaklar derince bir kaba alınır ve üzerine çökelek ilave edilir. Pul biber, karabiber ve tuz eklendikten sonra soğanla sotelenen ekmek eklenerek karıştırılır. Küçük bir kaseye zeytinyağı konur. Dinlenen ilk hamur bezesi unlu zeminde açılır. Tepsi büyüklüğünde açılan yufkanın ortasına küçük bir kase kapatılır ve 8 eşit parçaya bölünür. Çiçek gibi kesilen yufkanın üçgen şeklindeki her yaprağı zeytinyağı ile yağlanıp üst üste kapatılır. İkinci beze de aynı şekilde açılıp katlanır. Zemin unlanır ve katlanan bezelerden ilki tepsi büyüklüğünde açılıp yağlanmış tepsi zeminine yerleşitirilir. Ispanaklı harç ile kaplanır. İkinci beze de aynı şekilde açılır ve harcın üzerine kapatılır. Yufkaların kenarları bir bıçağın sırtı ile birleştirilir. Zeytinyağına, 2 yemek kaşığı yoğurt eklenip karıştırılır ve yufkanın üzerine sürülür. Bıçakla bir kaç yerinden delinir. Fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.



Döndürme (Uşak)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145194
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2019
631 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı su
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için:
Tuz
Nane
Sıvı yağ
Pul biber
1 soğan
1 kilogram balkabağı

İçini hazırlamakla başlayın. Balkabaklarını soyup rendeleyin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp bir tencerede sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine rendelediğiniz balkabaklarını ekleyip kavurun. Kavurmaya başlamadan önce balkabaklarının suyu varsa sıkmaya özen gösterin.
Tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra tencerenin altını kapatıp soğumaya bırakın.
Daha sonra tereyağını eritin.
Hamuru için un, su, yoğurt ve tuzu karıştırın. Yumuşak dokulu bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurunuzu baklava yapar gibi, fincan tabağı büyüklüğünde açın. Bu şekilde 16 adet beze elde edeceksiniz.
8 tane bezeyi tabanda 8 tane bezeyi üstünde kullanacak şekilde açtığınız her katın arasına erittiğiniz tereyağını sürün.
8 bezeyi üst üste yağlayıp dizip birden açın ve yağladığınız fırın tepsisine bırakın.
Döndürmenin tabanını oluşturdunuz. Tabanının üzerine soğumuş olan harcı yayın.
Üzerini örtmek için yağlayıp üst üste dizdiğiniz diğer 8 bezeye de aynı işlemi yapıp harcın üzerini kapatın.
İç hart görünmeyecek şekilde kenarlarını iyice bastırın.
Böreğin üzerine artan tereyağını sürün.
Ardından ocakta tepsiyi çevire çevire önce altını pişirin.
Altını pişirdikten sonra hamuru alt üst edip diğer tarafını da pişirin.
Döndürmeniz hazır. Hemen servis edebilirsiniz.



Döndürme (Uşak)

çanak çömlek
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 19
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc155706
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2021
510 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 kilogram un
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı yoğurt
İçi için:
1 kilogram ıspanak
250 gram peynir
3 kahve fincanı sıvı yağ
Üzeri için:
50 gram sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt

Ispanağı doğrayın.
Peynir ve zeytinyağı ile karıştırıp iç harcı kenara alın.
Un, tuz, yoğurt ve sıvı yağı derin bir kaseye alın.
Azar azar soğuk su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru iki bezeye ayırın.
Bezelerden birini açıp üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ sürün ve un serpin.
Kenarlarını 5-6 yerinden yaprak gibi kesin.
Yaprakları ortada birleşecek şekilde katlayın.
Bir müddet dinlendirdikten sonra yeniden tepsi büyüklüğünde açın.
Yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Üzerine ıspanaklı harcı yayın.
Diğer hamuru da aynı şekilde açıp ıspanakların üzerine yerleştirin.
Mümkünse odun ateşi üzerinde, yoksa ocakta döndüre döndüre altını pişirin. (Fırında pişirecekseniz üzerine zeytinyağı ve yoğurt karışımı sürebilirsiniz.)
Altı pişince başka bir tepsi yardımıyla alt üst edin.
Diğer tarafı da pişince yeniden tepsiyle ters çevirin.
Dilimleyip servis edin.



Döndürme Böreği (Uşak)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180628
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2024
41 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

5 adet yufka
300 gram kıyma veya ıspanak (isteğe bağlı)
1 adet kuru soğan (kıyma ile yapılacaksa)
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Susam veya çörekotu (isteğe göre)

İnce doğranmış soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun, ardından kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Tuz ve baharatları ekleyin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ispanakları iyice yıkayıp ince ince doğrayın.
Hafifçe tuzlayarak suyunu çıkartın ve yağda kısa süre kavurun.
Baharatları ekleyin ve soğumaya bırakın.
Her bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız harçtan serpin ve yufkayı rulo şeklinde sarın.
Sarılan yufkayı tepsiye spiral veya "döndürme" şeklinde yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsideki rulonun etrafına döndürerek ekleyin.
Böreğin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.







Döndürme (Uşak) Tarifleri Ege Yemekleri



(6 adet Döndürme (Uşak) 127,523 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort