|
Dondurulmuş Bezelye Çorbası |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc1753
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
2,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Yarım kilo dondurulmuş bezelye
1 baş soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir)
Yarım limon suyu
Yarım demek ince kıyılmış maydanoz
1 ufak kutu çiğ krema
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe kızdırılır. İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1-2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da eklenir. 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya bezelyeler atılır. 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir. 1-2 taşım da bu şekilde kaynatılır. Arzuya göre tuz ilave edilir.
|
Dondurulmuş Bezelye Çorbası |
|
Valide Sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25506
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2008
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1+1/2 kap dondurulmuş bezelye
1 küçük doğranmış orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kap tavuk suyu
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
Tuz (tavuk suyu tuzlu ise koymayın)
Karabiber
75 ml krema
Hazırlanışı:
Orta boy tencerede, kısık ateşte tereyağı ile soğanı 7-8 dakika sote edin, dövülmüş sarımsağı katın, karıştırın. Krema hariç geri kalan tüm malzemeleri ilave edip çorbayı önce kaynatın. Sonra kısık ateşe getirin ve yarım saat kadar yavaş yavaş pişirin. Defne yaprağını çıkarıp atın. Çorbayı blendırda tamamen pürtüksüz olana kadar çırpın. Tencereye geri boşaltın. 5 dakika kadar kısık ateşte iyice ısıtın. Kremayı ilave edin, kaynatmadan 2-3 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp üzerine küçük kızarmış ekmek lokmaları koyarak sıcak sıcak servis yapın.
|
Dondurulmuş Bezelye Çorbası |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22430
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2008
2,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
8 su bardağı et suyu (2 lt) (Bulyon da kullanılabilir)
5 su bardağı donmuş bezelye (800 sr)
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
10 adet yeşil salata yaprağı
1/3 su bardağı pirinç (65 gr)
4 çorba kaşığı sıvı yağ (60 ml)
5 adet ince kıyılmış taze soğan sapı
Tuz, karabiber
Yapılışı
Soğanları robotta kıyın.
Yağı, derin bir tencerede kızdırın ve soğanları kavurun.
Et suyunu, bezelyeyi, pirinci ve doğranmış yeşil salata yapraklarını kavrulmuş soğanlara ilave edip; kısık ateşte, 1 saat pişirin. Karışımı ateşten alın ve soğumaya bırakın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Çorba malzemelerini, robotta, püre haline selinceye kadar çekin. Daha sonra püreyi tel süzçten geçirin.
Çorbayı, tekrar tencerenize aktarın ve 1 demet ince kıyılmış maydanoz ilave ederek, kısık ateşte pişirin.
Çorbanızı, üzerine ince kıyılmış taze soğan sapları serperek servis yapın.
|
|