Kısa URL: https://ml.md/lc37582
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2009
1,550 defa indirildi / yazdırıldı
Bazı gıda maddelerini uzun süre saklamak için buzlukta veya dipfrizde dondurmak sık sık başvurduğumuz bir yöntem. Ancak bu tür gıdaları çözerken, bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Çabuk çözülmeleri için sıcak bir yere koymayın. Çok soğuk ortamdan, birdenbire çok sıcak ortama konan yiyecekler, mikrop ve bakteri yuvası haline gelebilir. Bu nedenle, dondurulmuş yiyecekleri çözmek için, buzdolabının alt rafında bekletin. Böylece besin değerleri de kaybolmaz.
Kısa URL: https://ml.md/lc180585
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2024
29 defa indirildi / yazdırıldı
Dondurulmuş yiyecekler buzları çözüldükten sonra kullanılır.
Donmuş olan bir yiyecek normal oda sıcaklığında bekletilirse bir çok mikropların üremesine neden olur.
En iyisi, donmuş yiyecekleri çözülünceye kadar dolabın soğutucu bölümünde bırakmaktır.
Buzu çözülmüş olan bir yiyeceğin tekrar dondurulması sakıncalıdır.