Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aşçılığın Püf Noktaları > Döner Kebabı (2 adet - 41,736 defa bakıldı)

Döner Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Döner Hakkında

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95424
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014
2,239 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Döner Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkede Türklerin popüler hale getirdiği bir Türk spesiyalidir. Dönerin özelliği kalın bir şişe takılmış etlerin dikey olarak ateş karşısında çevrilerek pişirildikten sonra kesilerek servis yapılmasıdır.
Döner kebap için dana nuar, kuzu ve koyun eti tercih edilir.
Et demire takılmadan önce et döveceği ile dövülerek inceltilir. İnceltilen etler çeşitli marinadlarda lezzet kazanması ve daha yumuşak olması için bekletilir. Marinadan alınan etler kalın, dikey tutulan şişe geçirilir. Döneri zenginleştirmek için dövülerek inceltilen et dilimlerinin arasına kıyma ilave edilebilir. Pişerken yumuşak kalmasını sağlamak için et dilimlerinin arasına iç yağı kullanılır.
Kesilen döner farklı şekillerde servis edilir.

Porsiyon olarak: Kesilen döner servis tabağında sade olarak pilav ve yeşillikler ile servis yapılır.
Ekmek arası ve Dürüm olarak: Kesilen döner arası açılmış ekmeğin ve lavaşın içinde yeşil salata, turşu, soğan, pom frit gibi garnitürlerle servis yapılır.
Kebaplarda: Kesilen döner; servis kabında pidelerin üzerinde salçalı sos ve yoğurt eşliğinde ızgara domates ve biber ile üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek servis yapılır. Bu servis şekline İskender denir.





Döner Kebabı

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc83357
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
13,927 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

İyi döner kebabı yapabilmek için eti kâğıt inceliğinde fazla parçalamadan açma pratiğine sahip olmak gerekir. Diğer bir önemli nokta da etlerin sinirlerinin hangisinin nereden geçtiğinin bilerek temizlenmesidir. Döner kebabının içine V3 oranında kıyma konur. Yalnız bu, eti sinirlerinden temizlerken çıkan, sinirleri temizlenmiş kendi kıymasıdır. Kıyma aynı zamanda döner pişerken yağla eti birbirine kaynatma yönünden gereklidir.
Önemli bir başka konu da, döner etinin terbiye edilmesidir. Genel olarak fazla terbiyenin iyi olmadığını söyleyebiliriz. Zira, fazla terbiye halinde etin kendi lezzeti yerine terbiyenin lezzeti hâkim olmaktadır. Fazla soğan suyundan da sakınmak gerekir. Çünkü etin rengini değiştirmektedir. Fazla karışık terbiye kullanılması da tavsiye edilmez. Kullanılırsa dönerin yarısı pişinceye kadar içte kalan kısmın bozulma ihtimali vardır.
Eti sözünü ettiğimiz gibi ince açabilirseniz akşamdan terbiyeye ihtiyaç yoktur. Sabah hafif terbiye edip (Şiş Kebabı kısmında açıkladığımız gibi) kullanınız. Eti ince açamazsanız bu durumda akşamdan terbiyeye yatırmak gerekli olur.
Döner kebap yapımında, koyun veya kuzunun % 80'i but olmak üzere kol ve boyun hariç diğer kısımlarını kullanabilirsiniz. Dönerin % 5'i de kuzunun gömlek yağıdır.







Döner Kebabı Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(2 adet Döner Kebabı 41,736 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort