|
Donut |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc5949
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2006
4,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un: 500gr
Tuz
Margarin: 60gr
Maya: 30gr
Toz şeker
Süt: 225ml(37c)
Yumurta: 1ad
Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu ılık bir yoğurma kabına ekleyin.
Yağı parçalar halinde ilave edip yoğurarak ekmek kırıntısı halinde bir hamur yapınız.
Ortasını havuz biçiminde açıp mayayı ve şekeri ekleyin.
Ilık sütten biraz ekleyip maya ve şekeri çözünüz.
Maya ve şeker eriyince yumurtayı çırpıp kalan süt ile beraber hamurun ortasına ilave edin.
Ekmek kırıntısı halindeki hamuru ortasındaki sıvıyı yedirin ve yumuşak ve kabınızın kenarlarına yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediniz ve nemli bi bez örtüp iki katı oluncaya kadar dinlendirin.
Kabarmış hamuru tekrar yoğurup 16 eşit parçaya bölelim.
Parçaladığımız hamurları avucumuzda yoğuralım.
Ve topak halindeki hamurlarımızı tekrar dinlendirip iki katı oluncaya kadar dinlendirin .
Firitözünüzü 165 dereceye getirip ısıtın. Mayalanan hamurlarımızı altın sarısı renk alıncaya kadar 10-12 dakika kızartın ve tork havuluya serip yağını çektirin bütün bu donatlarımıza aynı işlemi uygulayın.
Marmelatlarımızı ağzına düz duy takılmış bir sıkma torbasına doldurun.Donatların ortasına girerek marmelatlarımızı sıkalım.
Üzerine bol tarçınla toz şeker serperek servis ediniz.
Fotoğraf "adım dilek" tarafından gönderildi. 16.03.2020
|
Donut |
|
Safinaz
Aşçı
Kayıt: 17.09.2006
Mesajlar: 15 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc8853
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2006
6,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 1/2 su bardağı un (500 gr.)
1 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya(l7 gr.)
1 1/4 su bardağı ılık süt (250 gr.)
4 çorba kaşığı pudra şekeri (80 gr.)
1/4 paket margarin (60 gr.)
1 çay kaşığı tuz (3 gr.)
3 adet yumurta
ÜST SÜSLEME MALZEMELERİ
1 yumurta beyazı
2 çay bardağı pudra şekeri (140 gr)
10 damla limon suyu
1 çay kaşığı vanilya (3 gr.)
1/2 su bardağı file badem
Önceden hazırladığınız hamuru 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra katlayarak hafifçe yoğurun. Sonra bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, üstlerine bastırarak yayın. Bu hamurlann ortasını tahta kaşıkla oyup çıkanın ve yüzük şeklini alan parçaları parmağınızla yuvarlayarak halka halini almasını saklayın. Unlanmış bir bez üzerinde ılık bir yerde 20-25 dakika mayalanmayı bırakın. Daha sonra kızdınlmış çiçek yağında altı ve üstü pembeleşinceye kadar kızartın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca donatları hazırlanışı aşağıda anlatılan karışıma baurın ve flle bademle süsleyin.
Üst Süsleme Kanşımının Yapılışı: Yumurta akını bir kabın içinde iyice çırpın, elenmiş pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin, limon suyu ve vanilyanın katılmasıyla karışımı istediğiniz kıvama getirin. Karışım yumuşaksa şeker, sertse limon suyu ilâve ederek kıvamı yakalayın. İstenirse donatların üzerine kayısı marmelatı veya çukulata sürerek süslemek de mümkündür.
|
Donut |
|
taş bebek
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36278
Gönderme Tarihi: 08.May.2009
2,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 mi kayısı reçeli
200 gram toz şeker
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hamur malazmesi:
600 gram elenmiş un
Yeterince tuz (2 çay kaşığı kadar)
100 gram şeker (Yaklaşık 3/5 su bardağı)
100 gram margarin
25 gram yaş maya
2 adet yumurta
200 ml süt (1 bardaktan biraz az)
Unu, tuz ve şekeri geniş bir kaba eleyin. Mayayı sıcak şekerli suda eritin. 10 dakika kabarmasını bekleyin. Kuru malzemelere margarini, yumurtaları, sütü ve mayayı ekleyin. Tüm malzemeler karışana dek yoğu-run. Hamuru un serpilmiş bir zemine alın. Elastik ve yumuşak bir hale gelene dek yoğurun. Eğer hamur fazla yapışıyorsa un ekleyin. Üzerini plastik folyoyla kaplayın. Serin bir yerde 6-8 saat bekletin.
Hamuru 18 eşit büyüklükte parçaya ayırın. Parçaları elinizle yuvarlayın. Her parçayı, yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine şeffaf folyo örtüp, ılık bir yerde iki kaü büyüklüğe gelene kadar kabarmasını bekleyin. Sıvı yağı orta ateşte uygun sıcaklığa getirin. Hamurları bir kere döndürerek altın sarısı renk alana dek pişirin. Şekeri bir fırın tepsisine serpin. Kızarmış donarları şekere bulayın. Kayısı reçelini bir çay kaşığı yardımıyla hamurun ortasına doldurun. Ilık ılık servis yapın.
|
Donut |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57912
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010
2,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak un
2 adet yumurta
3 kaşık yoğurt
1 bardak lor peyniri
1 paket kabartma tozu
1 fincan pudra şekeri
Sıvıyağ
Unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın. Üzerine ½ fincan sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve peyniri katarak hamur yapın. Dinlendirin. Hamurdan parçalar koparın elinizle silindir şekli verin en sona iki ucunu birleştirin. Kızgın yağda tavada kızartın. Peçete üzerine alarak yağını emdirin.
|
Donut |
|
laçin
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc81813
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2012
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı nişasta
Sosu için:
100 gram erimiş çikolata
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı su
1 çay bardağı çilek
2 çay bardağı framboğaz
1 çay bardağı böğürtlen
1 çay bardağı şeker
1 tutam tarçın.
2 çorba kaşığı çiğ krema
Derin bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, kuru maya ve vanilyayı eleyip karıştırın ve yumurtalı karışımın içine ekleyip çırpmaya devam edin. Bu harcı 30 dakika bir kenarda dinlendirin. Bu arada tavada tüm kırmızı meyveleri kendi suyunda kaynamaya bırakın. Üzerine şekeri de ekleyip karıştırın. Suyunu sos kıvamına getirmek için de nişastayı suyla açıp bu karışımın içine dökün ve hemen karıştırın. Koyulaştığını göreceksiniz. Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Çiğ kremanın içine pudra şekeri döküp karıştırın. Erimiş çikolatayı da yumuşak ve sıcak olarak bekletin. Kabaran hamurdan elinizle şekiller verip kızgın yağda iki yüzünü de 5 dakika pişirin. Daha sonra ister çikolataya isterseniz de diğer soslara bulayıp servis tabağına sıralayın, sosla beraber servis yapın.
|
Donut |
|
yenidoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc95084
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2014
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 gram yaş maya
5 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
200 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, yumurta, tereyağı, mahlep, kalan unu ekleyip birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 35 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Hamur kabarınca simit şeklinde tepsiye dizin. Tepside 15 dakika daha kabarması için bekleyin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca üzerine eritilmiş çikolata sürüp renkli şekerlerle süsleyin. Limonlu pudra şekerli sos yapıp üzerine sürebilirsiniz. Servis tabağına alıp çayın yanında ikram edin.
|
Donat |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102188
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2014
2,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 gram yaş maya
6 çorba kaşığı şeker
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
200 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine, un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, yumurta, tereyağı, mahlep, kalan unuyla birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 35 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Daha sonra hamur kabarınca simit şeklinde tepsiye dizin. Tepside 15 dakika daha kabarması için bekleyin. İsterseniz fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. İsterseniz de bol yağda kızartın. Çıkınca üzerine eritilmiş çikolata süzüp renkli şekerlerle süsleyin ve limonlu pudra şekerli sos yaparak üzerine sürebilirsiniz.
|
Donut |
|
zehra özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc136781
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2018
839 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mediashop.tv
½ paket maya
120 ml süt
1 büyük yumurta
½ çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
500 g un
½ çay kaşığı küçük hindistancevizi
80 g şeker
½ çay kaşığı deniz tuzu
1 yemek kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta sarısı
Mayayı, şekeri ve sütü bir mikser kabına koyun. Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
Şimdi yumurta sarısını ekleyin ve kalan kuru malzemeleri karıştırın. Bir hamur topu elde edene dek (bir el mikseri ve hamur kancası yardımıyla) hamuru yoğurun.
Hamuru bir kenara alın ve hacminin iki katına çıkması için bekleyin. Hamur hazır olduğunda, hamuru çalışma masanıza alın ve yakl. 2 cm kalınlığa sahip olacak şekilde açın.
Donutları yapmak için yuvarlak bir sac idealdir.
Yumurta sarısı ve sütü köpüksü hal alıncaya kadar karıştırın.
Donutları bu karışıma bulayın ve bunu takiben kızartma sepetine alın.
M tuşuna basın ve pişirme/fırınlama sembolüne kadar ilerleyin.
Açma/kapama tuşuna basın ve pişirme süresini 16 dakikaya, pişirme sıcaklığını ise 150 dereceye ayarlayın.
50 g şekeri tarçınla karıştırın ve donutlar halen sıcakken donutları bu karışıma bulayın.
|
Donut |
|
pan kek
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc139905
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2019
678 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
3 adet Yumurta
125g Pudra şekeri
300 g Un
2,5 tatlı kaşığı Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Deniz tuzu
125ml Krema
125ml Süt
125ml Eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı Tarçın
Geniş bir kapta, yumurta ve 110 gram şekeri rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırp.
Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp, yumurtalı karışıma ekle.
Krema ve sütün tamamını ve tereyağının yarısını bu karışıma yedir.
Kalan şeker ve tarçını karıştırıp bir kenara koy.
Döküm tavayı ateşin üstünde ısıt. Kalan tereyağını tavanın gözlerine dağıtıp kızdır.
Donut harcını bir kaşık yardımıyla tavanın gözlerindeki yağda kızart.
Şişeceğini hesap ederek kenarlarında boşluk bırak. Her iki tarafını da 3-4 dakika kızarana kadar pişir.
Donutları tarçınlı şekerle karıştır.
|
Ev Yapımı Donut |
|
yasemin abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2019
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc143571
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
559 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
4,5 su bardağı un
1 bardak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket yaş maya
4 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 paket sütlü çikolata
1 paket bitter çikolata
1 paket renkli şeker ya da pasta süsü
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Unu karıştırma kabına alın ve ortasını açıp mayayı ekleyin. Mayanın üzerine yumurta kırın. Sıvı yağı ve sütü döküp tuz ile şekeri de unun üzerine ilave edin. Ortaya çok az su koyun. Mayayı elinizle eritin. Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra kenardan un alarak hamuru yoğurun. Yumuşak kıvama getirdiğiniz hamuru biraz unla toparlayın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarladıktan sonra tepsiye dizin. Bezelerin üstlerine un serpin ve tepsiyi streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurların ortasını parmağınızla delin ve hamurlara halka şekli verin. Halka şekli verdiğiniz hamurları sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu koyduğunuz tabağa kızarttığınız hamurları alın.
Sosu için çikolataları cam kaseye alın ve benmari usulü ile eritin. Kızarttığınız donutları önce çikolatalı sosa batırın, ardından üstlerine renkli şeker ya da pasta süsü serpin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra taze taze tüketin, asla buzdolabında bekletmeyin.
|
Donut |
|
adım dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149249
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
612 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kuru maya
½ çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
Çikolata
Renkli pasta süsleri
Ilık süt, kuru maya ve şekeri sıcak bir fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
Geniş bir kaba yumurta, su ve sıvı yağı alıp çırpmaya başlayın.
Aktifleşen mayayı karışıma ekleyin.
Elekten geçirilmiş unu ve tuzu ekleyip hamuru güzelce yoğurun.
Ele yapışmayan kıvamdaki hamuru cevizden biraz büyük bezelere ayırın.
Bezeleri aralıklı olarak tepsiye dizin ve üzerini nemli bezle örtüp kabarmaya bırakın.
Şişe kapağı gibi bir aparatla hamurun ortasına yuvarlak açın.
Donutları orta ateşteki yağda arkalı önlü olacak şekilde pişirin.
Pişen hamurları havlu kağıdın üzerine alın.
Ayrı bir kapta benmari usulü çikolatayı eritin.
Hamurun bir tarafını çikolataya batırın.
Üzerini renkli gıda malzemeleriyle süsleyin.
|
Donut |
|
plato
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc149987
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
653 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çok az tuz
1 yumurta
3 su bardağı kadar un
Üzeri için:
1 paket eritilmiş çikolata
Beyaz çikolata, Hindistan cevizi veya pasta süsleri
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sütü kaynamayacak şekilde ısıtın. Ardından maya ve şekeri ekleyin ve karıştırın
Üzerini kapatıp 5-6 dakika bekletin
Sonra sıvı yağ, su, tuz, yumurta ve unu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın
Bir tepsiye aralıklarla yerleştirin
Üzerine temiz bir havlu örtüp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın
Yarım saat kadar mayalandıktan sonra ortalarını yuvarlak bir aparatla kesin
Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü kızartın
İçinden çıkardığınız yuvarlakları da kızartın
Kızarttığınız hamurları yağını süzebileceğiniz bir tabağa alın
Çikolatayı benmari usulü eritin
Ilıyan donutları çikolataya batırın ve üzerini süsleyin.
|
Donut |
|
ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151627
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
424 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
2 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
İlk olarak mayayı bir kase içinde ılık suda eritin.
Yoğurma kabınıza un, şeker, tuz ekleyin.
Erittiğiniz mayayı, sütü, iki yumurtanın sarısını ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip hamuru iyice yoğurun.
Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir.
Mayalanmasını beklemeden hamuru ikiye bölüp bolca unladığınız tezgahta açın.
Su bardağı yardımıyla yuvarlak yuvarlak kesin ve halka şeklini vermek için ortasını da şişe kapağıyla kesin.
Hazırladığınız donutların üzerine örtü örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra kabarmış olan donutları bol yağda kızartın.
Kızaran donutları soğumaya bırakın.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı soğumuş donutların üzerine sürün ve dilediğimiz gibi süsleyin.
Ya da ılık donutları toz şeker ve tarçını karıştırarak hazırladığınız karışımla lezzetlendirebilirsiniz.
|
Donut |
|
labirent
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Lüleburgaz |
Kısa URL: https://ml.md/lc154702
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2020
380 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta
50 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Yarım çay kaşığı tuz
Un
Üzeri için:
Sevdiğiniz çikolatalar, ve dilediğiniz soslar
Su, maya ve şekeri bir kabın içine alın. Karıştırıp 5 dakika kadar bekletin.
Sonrasında kalan tüm malzemeleri ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
45-60 dakika arası hamurunuzu mayalandırın.
Mayalanan hamuru ister iki bezeye bölün ister tek beze halinde açın, yaklaşık 3 cm kalınlığında açabilirsiniz. Sonra hamuru bir kase ile kesin.
Ortasını ise şişe kapakları ile kesebilirsiniz. Ardından kesmiş olduğunuz hamurları yağlı kağıt üzerine alın.
Hamurları üzeri bezle örtülü bir şekilde 2 saat mayalanması için bekletin.
Orta ateşte arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişirin.
Dilediğiniz soslara bulayıp, servis edin.
|
Donut |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159934
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2021
415 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamuru için:
2 çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı süt
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı toz şeker
8 su bardağı un
Bir tutam tuz
Bir tutam muskat
120 gram tereyağı
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kaplaması için:
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
Renkli pasta süsü
Hamur için ılık süt ve mayayı bir kapta karıştırın (mayanın işlevini görmesi için süt ısısının 30 dereceyi geçmemesi gerekiyor). İçine yumurta, toz şeker, un, tuz, muskat ve eritilmiş tereyağı ilave edin. Tüm malzemeyi 10 dakika kadar karıştırın. Hamuru 2 saat buzdolabında dinlendirip, elma büyüklüğünde parçalar koparın. Daha sonra iki elinizin arasında uzatıp, 12 cm'lik şeritler elde edin. Uçlarını birleştirip, ortası delik simit şekli verin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Donutları kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Hafif ılındıktan sonra donutların bir kısmını yarısına kadar benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın. Kalanları da yarısına kadar renkli pasta süsüne batırıp, servis yapın.
|
Donut |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161434
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2021
314 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
4,5 su bardağından biraz fazla (600 gram) un
2 adet yumurta
1,5 su bardağından biraz az (260 mililitre) Ilık süt
100 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı ya da margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket kuru toz maya
1 paket vanilya
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
Toz şeker
Arzunuza bağ olarak seçeceğiniz eritilmiş bitter, sütlü ya da beyaz çikolata
Hamurunu hazırlamak için; 4,5 su bardağından biraz fazla (600 gram) un, 2 adet yumurta, 100 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket vanilya ve 1,5 su bardağından biraz az (260 mililitre) Ilk süt, uygun bir yoğurma kabında önce karıştırılır, ardından da iyice yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvama geldiğinde, hamurunuz hazır hale gelmiştir.
Hazırlanan hamurun üzeri streç filmle kapatılır ve yoğurma kabından daha büyük bir tencereye konan sıcak suyun içine yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılıp bir bezle örülerek yarım saat kadar mayalanması için dinlendirilir. Mayası tamamlanan hamur, hafifçe un serpilen tezgahta beze haline getirilir. Önce elle ardından merdane yardımıyla, yaklaşık 1,5 santimetre kalınlığında açılır. Hamur, geniş ağızlı bardak ya da yuvarlak kesme aparatı ile kesilerek parçalar oluşturulur. Fazla hamur parçalar alınarak ayrılır.
Her bir yuvarlak hamur parçasının ortası bir kapak yardımıyla kesilerek alınır ve hamurlar uygun boyutta kesilerek hazırlanan pişirme kağıtları üzerine yerleştirilir. Artan hamur parçalar için de aynı işlemler uygulanarak son şekilleri verilir. Üzerleri temiz bir bezle örülerek 15 dakika kadar dinlendirilir.
Donut hamurlar, çok kızgın olmayan sıvı yağda, arkalı onlu olarak kızartılır. Kızartıldıktan sonra, ilk sıcağı geçen donutların her 2 yüzü de toz şekere bulanarak servis tabağına alınır. Arzu ederseniz, eritilmiş bitter, sütlü ya da beyaz çikolataya bir yüzlerini bulayıp, üzerlerini de dilediğinizce süsleyebilirsiniz. Soğuyan donutlar artık ikrama hazırdır.
|
Donut |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161582
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant kuru maya
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2,5-3 su bardağı kadar un
Üzeri İçin:
80 gr (1 paket) eritilmiş çikolata
Renkli pasta süsleri ya da beyaz çikolata, Hindistan cevizi vs.
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
Öncelikle hamuru için sütü ocağa alıp, sıcağa yakın olacak şekilde ısıtın.
Üzerine maya ve şekeri ekleyin.
Karıştırıp üzerini bir kapla kapatın ve 5-6 dakika kadar bekletin.
Üzerine sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklarla dizin.
Üzerine temiz bir havlu örtüp, sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Yarım saat kadar mayalandıktan sonra, ortalarını yuvarlak bir aparatla kesin.
Hazırladığınız donut hamurları, kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Kızarttığınız hamurları, kağıt havlu serili bir tabağa alın.
Sosu için çikolatayı benmari usulü eritin.
Ilıyan donutların üzerini çikolataya batırıp, istediğiniz şekilde süsleyin.
|
Donut |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161659
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2021
622 defa indirildi / yazdırıldı
|
Danilo Zanna
300 gram süt
60 gram su
5 gram kuru maya
700 gram un
90 gram tereyağ
80 gram şeker
2 yumurta
Bir tutam tuz
Donut sosu:
100 gram pudra şekeri
20 gram tereyağı
Sıcak su
Donut tarifi için önce süt, su ve kuru mayayı birkaç dakika karıştırın. İlk başta malzemelerin yarısını ekleyin karıştırın. Ardından diğer yarısını ekleyin karıştırın.
Un ve şekerin yarısını ekleyin ve karıştırın. Ardından kalan unu ve tereyağını ekleyin.
Ele fazla yapışmayan bir hamur olması gerekiyor. 2 saat mayalanması gerekiyor. Donut hamuru mayalanırken sosunu hazırlayın.
Pudra şekeri ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Biraz da kıvama göre sıcak su ekleyin. Tam ölçü vermek doğru değildir, çünkü kıvama göre değişebilir.
Suyu kontrollü ekleyin. Ne sıvı ne katı olmalı. Sos kıvamında olmalı.
Hamur mayalandıktan sonra ufak ufak yağlı kağıt kareleri hazırlayın.
Hamuru kabından çıkarın. Altına biraz un sepin ve merdaneyle açın. Büyük bir kâseyle yuvarlak kesin. Sonra yuvarlakların ortasını kapakla kesin. Yani simit gibi şekil çıkması gerekiyor.
Kestiğiniz yuvarlakları yağlı kağıt üzerine alın. Yarım saat mayalandırın.
Kızgın yağda kızartın. Fırın teli üzerine alın.
Yaptığınız donutların bir yüzünü donut sosuna batırın. Tele dizin ve kurumasını bekleyin. Donut tarifi hazır.
|
Donut |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177632
Gönderme Tarihi: 06.May.2024
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
Kızartma için bitkisel yağ
Üzeri için:
Pudra şekeri, damla çikolata, süslemeler
Çikolata sosu
Bir karıştırma kabında un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Ayrı bir kapta süt, eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ, yumurta ve vanilya özütünü çırpın.
Kuru malzemelerin üzerine sıvı karışımı ekleyin ve spatula veya tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Hamurun pürüzsüz olmasını sağlayın, ancak fazla karıştırmaktan kaçının.
Hamuru 1 saat boyunca buzdolabında dinlendirin.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve unlanmış bir zeminde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Yuvarlak donut şekilleri kesin. içini daha küçük bir daire yardımı ile keserek küçük kısımları çıkarın.
Bir tencerede yağı ısıtın. Yağın sıcaklığını kontrol etmek için biraz hamur bırakın, eğer hemen yükseliyorsa yağınız hazır demektir.
Donutları kızartın, her iki tarafını da altın rengine gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Kızartılmış donutları kağıt havlu serili bir tabağa alın ve yağını süzün.
Soğuyan donutları pudra şekeri serpin veya isteğe bağlı olarak çikolata sosu veya reçel ile süsleyin.
|
Donut |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179896
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2024
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya (10 g)
1/2 su bardağı ılık süt
1/4 su bardağı ılık su
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
Pudra şekeri
Çikolata sosu ya da şekerleme
Kuru mayayı ılık su ve şekerle karıştırıp 5 dakika kadar bekletin, mayanın aktifleşmesini sağlayın.
Büyük bir karıştırma kabında unu, tuzu, mayalı karışımı, sütü, tereyağını ve yumurtayı bir araya getirin.
Tüm malzemeleri yoğurmaya başlayın ve pürüzsüz, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru üzerini örtüp, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin. Hamur bu sürede iki katına çıkacaktır.
Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
Bir bardak veya donut kesici ile yuvarlak şekiller kesin. Ortasını daha küçük bir kalıpla (örneğin bir şişe kapağı) delin, böylece klasik donut şekli oluşsun.
Şekil verdiğiniz donutları bir tepsiye dizip, üzerini örtün ve tekrar 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Yağın çok sıcak olmamasına dikkat edin, aksi halde donutlar dışı yanıp içi pişmeyebilir.
Donutları altın rengi olana kadar her iki tarafını da kızartın. Her iki tarafı yaklaşık 1-2 dakika sürecektir.
Kızaran donutları kağıt havlu üzerine alın, fazla yağını süzdürün.
Donutlar ılıkken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz ya da eritilmiş çikolata, renkli şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz. Çikolata sosunu dilediğiniz gibi damla çikolata veya beyaz çikolata ile de çeşitlendirebilirsiniz.
|
|