|
Dorak Aşı (Manisa) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146311
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2019
6,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı
Yarım kilo kırmızıbiber
Yarım kilo domates
6 adet orta boy soğan
Bir tutam tarhana otu,
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yoğurt
Soğanlar soyulur, dörde bölünür.
Kırmızıbiberler iri parçalar halinde doğranır.
Domatesler dörde bölünür.
Tencerenin dibine önce soğanlar konulur, sonra biber sonra da domatesler dizilir.
Ortasına tarhana otu, tuz konur.
Yarım çay bardağı su ile iyice kaynatılır.
Sebzeler pişince tabağa alınır.
Nohut ve yoğurt ile süslenip servis edilir.
|
Dörek Aşı (Akhisar Manisa) |
|
yeniçeri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc48156
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2010
4,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet büyük boy kuru soğan
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 adet kırmızı uzun tarhana biberi
5 adet orta boy domates
1 demet dereotu
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı voğurt
Soğanları soyup ortadan dörde bölün. Kırmızı biberlerin sapiarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra boylamasına ikiye bölün. Sonra da enlemesine ikiye kesin. Domatesleri soyup iri kuşbaşı et formunda doğrayın.
Sıvıyağı geniş bir tencereye koyun. Üzerine soğanı, onun üzerine de biberleri yerleştirin. Tuzunu ekleyip domatesleri de ilave ettikten sonra orta ısılı ateşte, kavnayıncaya kadar pişirin.
Kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencerenin kapağını açıp yemeğin suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen yemeği servis tabağına aktarın. Üzerine yoğurt gezdirip dereotu ya da maydanozla süsleyerek servise sunun.
Not: Bu yemek, Manisa-Akhisar'da özellikle tarhana yapımı esnasında pişirilir.
|
Dorak Aşı (Alaşehir Manisa) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178073
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatice Bostan
1 kg kırmızıbiber
1 bağ nane
1 kg soğan
3 adet büyük boy domates
Biraz zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
İsteğe göre pul biber
Tencerenin altına soğanlar dörde kesilerek konulur.
Üzerine çekirdekleri çıkarılarak üçe bölünmüş biberler eklenir.
Nane, doğranmış domates, tuz, yağ ve salça eklenir. Kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Piştikten sonra üzerine yoğurtla servis edilebilir. Arzuya göre pul biber de eklenebilir.
Not: Dorak Aşı, Ege Bölgesi’nde özellikle Alaşehir’in yöresel yemeklerindendir. Tarhana çorbasının ham maddelerinden yapılır.
|
|