|
Dövme Pilavı |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2002
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı nohut
2 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı fasulye
5 adet domates
5 adet yeşil biber
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
Buğdayı, nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde akşamdan ıslatın. Sonra hepsini bir tencereye alarak üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyun. Tuz ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları küp küp doğrayın ve bir tavada tereyağını eritin. Küp küp doğranan soğanları sararana kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ve soğana ekleyin. Hazırlanan domatesli harcı fasulye-nohut-bulgur karışımına ilave edin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiber serperek servis yapın.
|
Dövme Pilavı |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc3613
Gönderme Tarihi: 10.May.2006
3,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dövme 2 su bardagi 360 gram
Nohut 1/3 su bardagi 60 gram
Su 4 1/2 su bardagi 900 gram
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Tuz 2 1/6 tatli kasigi 15 gram
Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
Dövme ve nohutu yika, aksamdan hacimlerinin iki kati su ile ayri ayri islat.
Eti 4 santimetreküp irilikte dogra, nohut la birlikte tencereye koy, yarma ve nohutun islatma sularini kullanarak yumusayincaya degin yaklasik 90 dakika pisir. Et suyuna sicak su ekleyerek 4 1/2 su bardagina tamamla, et nohut karisimina ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumusayip kabarincaya kadar 50-60 dakika pisir, üzerine eritilmis yagi gezdir, peçete koyup 20 dakika dinlendir, servis tabagina al, kara biber serp.
|
Dövme Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172515
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
150 g aşurelik buğday
600 ml su veya et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
150 g nohut, haşlanmış
50 g tereyağı veya sadeyağ
1 çay kaşığı karabiber
Buğdayı ayıklayın, elinizle ovarak yıkayın ve süzün.
600 ml su veya et suyu ve tuzla birlikte orta ateşte, buğday suyu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencerenin kapağını kapatmayın, köpürüp taşabilir.
Buğday istediğiniz kıvamda değilse biraz daha su ve tuz ekleyebilirsiniz.
Buğday kıvamına geldiğinde nohudu ilave edin. Ateşi iyice hafifletin ve tencerenin kapağını kapatın.
Yağı bir tavada açık kahverengi oluncaya kadar yakmadan kızdırın.
Pilavın üzerine gezdirin. Dilerseniz tereyağını parça parça pilavın üzerine yerleştirip karıştırabilirsiniz.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Karabiber serperek servis yapın.
Not: Pilav tekniği ile buğday tanesi pişirmek özellikle tarıma dayalı kırsal kesimde sıkça görülen bir uygulamadır. Buğdayın ilk yetiştirildiği yer olan Anadolu’da buğdayı tane olarak pişirmenin köklü bir geçmişi vardır. Bu tarifte pilav pişirmede eskiden çok yaygın olan bir yöntem kullanılıyor, tahıl önce suyunu iyice çekene kadar haşlanıyor ve son anda yağı ekleniyor.
|
|