Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pasta Tarifleri > Drop Civcivin Rüyası (1 adet - 250 defa bakıldı)

Drop Civcivin Rüyası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Drop Civcivin Rüyası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168422
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2022
203 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur için:
2,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
4 yumurta
0,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı fındık kırığı
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplama ve süsleme:
2 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru (400 g)
Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Kalıp:
Kare kalıp (10x10 cm)
Kare kalıp (18x18 cm)

Kalıpları margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine buğday nişastası, kakao, hamur kabartma tozu ve Hindistan cevizini ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Mikserin düşük devrinde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını azar azar ilave edin. 2 adet küçük kare kalıba ikişer yemek kaşığı hamur koyun. Kalan hamuru büyük kalıba alın, üzerlerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika (büyük kalıp için)
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 dakika (küçük kalıplar için)
Fırından aldığınız kekleri 5 dakika bekletip kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve portakal suyunu bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetinin ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, 5-10 dakika sonra portakal kabuğu rendesi ve fındık kırığını ilave edip arada karıştırarak soğutun.
Büyük boy keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Alt katını servis tabağına alın. Soğuyan dolgudan 1 yemek kaşığı ayırıp kalanı kekin üzerine yayın. Üzerine çikolata parçaları serpin ve ikinci kek katını kapatın. Küçük kare keklerin üst bombeli kısımlarını kesin. Bir tanesinin üzerine kalan dolguyu yayın ve çikolata parçaları serpin. Üzerine ikinci küçük keki kapatın. Pastaları buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
1 paket şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin. Merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Büyük ve küçük kare pastayı beyaz şeker hamuru ile ayrı ayrı kaplayın. Kenarlardaki fazla şeker hamurlarını bıçak ile kesin ve toparlayın. Civcivlerin gözlerini yapmak için küçük bir parça ayırın. Kalanına sarı ve kırmızı jel renklendirici damlatın, kürdan ile karıştırıp dıştan içe doğru yoğurarak turuncu rengini elde edin.
İkinci paket şeker hamurunu açın ve elinizle yumuşayıncaya kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün. Birini sarı jel renklendirici ile, diğerini de mavi jel renklendirici ile renklendirin.
Sarı şeker hamurundan civcivleri oluşturmak için cevizden biraz daha büyük 5 adet top yapın. 5 adet de ceviz büyüklüğünde top yapın. Küçük topların altlarına az miktarda su sürerek büyük topların üzerine yapıştırın. Kalan sarı şeker hamuru ile kanatları yapın, su sürerek civcivlerin gövdelerine yapıştırın. Üst kata oturtucağınız civcive saç yapın. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve turuncu şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın. Elips şeklinde ayaklarını kesip makasla üçgen parmaklarını belirginleştirin. Kalan turuncu şeker hamurunu elinizle toplayın ve gagalarını yapın. Bıçak ile gaganın çizgisini belirginleştirin. Civcivin ayaklarını ve gagalarını su ile yapıştırın. Beyaz şeker hamurundan parmak uçlarınızla çok minik gözler yapın ve yapıştırın. Ortalarına çikolata parçaları batırın.
Mavi şeker hamurunu kısa bir süre yoğurarak yumuşatın. Nişasta serpilmiş tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Bıçak ile 5 cm yüksekliğinde pastanın çevresini kaplayacak şekilde üçgen dalgalar kesin. Büyük ve küçük pastanın etrafını kaplayın. Kalan mavi şeker hamurunu açıp çiçek kalıbıyla kesin ve pastanın üzerine yapıştırın.
Dört adet civcivi büyük pastanın ortasına birbirine yakın olarak yerleştirin. Düşmemesi için kürdan batırabilirsiniz. Başlarının üstüne gelecek şekilde küçük pastayı yerleştirin. En üste civcivi oturtun. Dilimleyerek servis yapın.







Drop Civcivin Rüyası Tarifleri Pasta Tarifleri



(1 adet Drop Civcivin Rüyası 250 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort