Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Boşnak Yemekleri > Dudove (5 adet - 23,394 defa bakıldı)

Dudove


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dudove

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180189
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2024
45 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

3-3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
2 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı ucuyla karbonat
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Antepfıstığı tozu
Fındık

Şerbeti hazırlamak için, bir tencereye toz şeker ve suyu alarak orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
Şeker eridikten sonra ocaktan alın, içine vanilya ve limon suyunu ekleyin.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Tatlı hamuru için, bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alın.
Çırpma teli ile iyice çırparak karışımın köpüklü bir kıvam almasını sağlayın.
Ardından yoğurdu ekleyin ve karbonatı ilave ederek karışımı homojen bir hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
Karışıma sıvı yağı ekleyin ve beş dakika daha çırpın.
Unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam ederken, aralarda kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.
Unu kontrollü şekilde ilave ederek hamurun elinize yapışmayan bir kıvama gelmesini sağlayın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine fındık yerleştirip, antepfıstığı ve serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti iyice çekmesi için bekletin.
Eğer tatlılar şerbeti tam çekmediyse, üzerini bir tepsiyle kapatıp fırında beş dakika daha bekletin.
Tatlınızı ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.



Dudove

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176952
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2024
228 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

250 gram margarin
4 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistancevizi
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un (kurabiye hamuru gibi olucak)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon

Dudove tatlısı için ilk önce tencereye suyu şekeri ekleyip kaynatın ve şerbeti hazırlayın.
Derin bir kaba malzemeleri ekleyip kurabiye hamuru elde edin.
Ceviz büyüklüğünde alıp şekil vererek tepsiye dizin. Üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. Dudove yemeye hazır.



Dudove Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167641
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
302 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 vanilya
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3- 4 su bardağı un
Şerbeti için;
4 bardak su
3 bardak toz şeker

İlk önce soğuması için şerbetini hazırlayın.
Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp sürekli karıştırarak şekerlerin erimesini sağlayın.
Şekerler eridiğinde ve kıvam aldığında 2-3 damla limon sıkın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.
Dudove tatlısı hamuru için; yumurtalarla şekeri iyice çırpıp sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat, ceviz içi, vanilya ekleyerek karıştırın.
Kontrollü bir şekilde, unu ekleyip yoğurarak ele yapışmayacak bir kıvam elde edin.
Yağladığınız tepsiye dizdikten sonra üzerlerine çatalla iyice bastırın ve tepsiye aralıklarla dizin.
180 derece fırında kızara kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp üzerine 5 dakika bekleyip soğumuş olan şerbetinizi dökün.



Dudove

b&b
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2019
Mesajlar: 60
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc144958
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2019
594 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
250 gram oda ısısında tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Dudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın.
Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın.
Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın.
Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin.
Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin.
İyice kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.
1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.



Dudove

mahperi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.02.2015
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc108155
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2015
1,898 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
2 tane yumurta
1 su bardağı ceviz
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su

Margarin yumurta unu kabartma tozu vanilya karıştırıp karıştırın kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 10 dk dinlendirin. Hamura oval şekli verin tepsiye dizin şerbeti hazırlayın soğusun, hamur piştikten sonra papatya kalıplarıyla şekil verin süslemek için üstüne ceviz koyup daha sonra ılık şerbeti dökün.







Dudove Tarifleri Boşnak Yemekleri



(5 adet Dudove 23,394 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort