|
|
Düdük Makarna |
|
çaylak2
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc71215
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2011
7,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket düdük makarna
2 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
1 adet kırmızıbiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
3 yaprak fesleğen
2 diş sarımsak
Tencereye 5-6 bardak su koyup kaynatın. Makarna ve tuzu içine kaynayınca ilave edin. 2 dakika karıştırın ki yapışmasın. 15 dakika kaynatıp süzün. Ve derin bir kabın içine aktarın. Tencerede tereyağını eritin, ezilmiş sarımsak, kıyılmış kırmızı ve yeşilbiber, rendelenmiş domates ve kıyılmış fesleğeni de içine koyup karıştırın. 5 dakika kadar kavurup bu karışımı haşlanmış süzülmüş makarnanın içine ekleyin. Son olarak zeytinyağı ilave edip servis yapın.
|
DÜDÜK MAKARNA |
|
koza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34726
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2009
2,326 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram düdük makarna
10 bardak su
2 silme çorba kaşığı tuz
ÜSTÜNE:
100 gram sadeyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
150 gram beyaz peynir (maydanoz)
1 Bir tencereye; 10 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, kaynaymca buna; birer parmak uzunluğunda parçalara kırılmış 500 gram 3 numara makarna koyarak makarnalar pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15-20 dakika haşlamak, sıcak sularını döktükten sonra soğuk su ile yıkamalı ve süzülmeye bırakmalıdır.
2 Makarnalar süzülmekte iken, bir tencereye; 5 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin koyarak, yağı hafifçe kızdırmak, sonra da kızdırılmış bu yağı süzmüş olduğumuz makarnalara dökerek kaşıkla ka-nştırmalı, bunları, ancak 1 dakika sote etmeli, sonra da makarnaları tabağa alarak üstlerine, çatalla ezilerek ufalanmış 150 gram peynir katmalı ve servis yapmalıdır.
Not: Arzu edildiğinde peynire ince kıyılmış maydanoz da katılabilir.
|
|
DÜDÜK MAKARNA Tarifleri Makarnalar
|
|