Kısa URL: https://ml.md/lc104506
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2015
1,886 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı su
Tavaya sıvıyağ ve kuşbaşı et konur, orta ateşte bir kaç tur çevrilir. İnce çentilmiş soğan ilave edilir. Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra düdüklü tencereye aktarılır. Tuz, su ve pul biber eklenir. Kapağı kapatılır, pim çıktıktan sonra kısık ateşte 12 dakika pişirilir.
750 gr dana eti
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Karabiber tuz, kekik
1 bardak su
Düdüklü tencereyi ısıtıp yağ ve eti kattıktan sonra et suyunu çekene kadar kavurun.
Sonrasında doğradığınız soğanı ekleyin ve kısa bir süre daha kavurun.
Baharatlar ve suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp yemeği pişirin.