Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 Gr Salamura Yaprak veya 250 Gr Taze Bağ Yaprağı
500 Gr Orta Yağlı Kıyma
2 Orta Boy Soğan
400 Gr Düğü (İnce Bulgur)
30 Gr Domates Salçası
50 Gr Sıvı Yağ
½ Maydanoz
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Kıyma, sıvıyağ, rendelemiş soğan, ince doğranmış maydanoz, düğü, salça, tuz ve karabiber karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
Kıymanın yumuşak olması için bir miktar su ilave edilir.
Yapraklar taze ise haşlanır. Salamura ise 2-4 dk. sıcak suda bekletilir.
Hazırlanan İç bağ yapraklarıyla sarılır.
Bir tencereye sıralanır.
Sarmanın dağılmaması için bir tabak kapatılır.
Yağ, salça ve sarmaların üzerine çıkmayacak kadar su ilave edilir ve pişirilir.
|