Kısa URL: https://ml.md/lc118042
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2016
2,205 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
7 kaşık şeker
2 kaşık kuş üzümü
2 kaşık incir kurusu
3 kaşık dövülmüş fındık
Süt, un ve şeker karıştırılarak ocakta kaynayıncaya kadar pişirilir. Pişerken içerisine kuş üzümü, incir kurusu ve fındık ilave edilir. Pişirdikten sonra ocaktan alınır. Soğuyuncaya kadar üzerinin kaymak tutmaması için sürekli karıştırılır. Soğuyunca incir ve fındıkla süslenerek servisi yapılır.
Fotoğraf "bıdık bey" tarafından gönderildi. 04.09.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc83090
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2012
2,074 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 kase çilek
3 adet kivi
Tencereye süt, şeker, un konur ve orta ateşte, karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Islatılmış fırın kabına dökülür. Düzeltildikten sonra buzdolabına konur. ' saat dinlendirilir. Sonra dilimlenmiş çilek ve kiviyle süslenir.