Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Düğün Çorbası (Adana) (2 adet - 15,859 defa bakıldı)

Düğün Çorbası (Adana)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Düğün Çorbası (Adana)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164310
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2022
182 defa indirildi / yazdırıldı




Fatma Arslantaş

250 gr kuzu eti
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı un
2 su bardağı et suyu
1 yumurta, bir adet limon
2 yemek kaşığı tereyağı
Birer çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber

Temizlenmiş koyun boynu, doğranmış bir iki tane havuç ve bir baş soğanla kazanda haşlanır.
Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve bir çay bardağı un bir miktar et suyu ile çırpılarak tekrar ateşe konulan et suyuna eklenir.
Bir adet yumurta sarısı ve bir adet limon suyuyla çorba terbiyelenir.
Haşlanmış boyun eti kemiğinden ayrılarak elle didilir ve çorbaya eklenir.
Tuz ve pul biber eklenerek karıştırılır.
Kızdırılan tereyağı üzerinde gezdirilerek ateşten indirilir.


Düğün Çorbası (Adana)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104307
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2015
3,085 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı

500 gr. koyun boynu
1 baş soğan
1 adet havuç
2 adet yumurta sarısı
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Su veya et suyu

Koyun boynu bir tencereye koyulur. İçine su, havuç, ve soğan ilave edilerek kaynatılır. Et pişince çıkarılarak suyu süzülür. Süzülan su tekrar ateşe koyulur. Bir kapta un et suyuyla çırpılarak et suyuna kanştınur. Tuz ilave edilerek kaynatılır. 15 dakika kaynadıldıktan sonra boyun eti çorbaya koyulur. Yumurta sarısı ve limon suyuyla çorba terbiyelenir. Tereyağı ve kırmızı biber üzerinde gezdirilerek servis yapılır.






Düğün Çorbası (Adana) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Düğün Çorbası (Adana) 15,859 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort