|
Düğün Çorbası (düdüklü) |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23241
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2008
2,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
16 su bardağı su
500 gr. koyun eti (gerdan)
1 kilo koyun kemiği
1 tatlı kaşığı nane
1 havuç (ince doğranmış)
90 gr. (3/4 su bardağı) un
1 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 havuç (ince doğranmış)
Terbiyesi:
1 fincan sıvı yağ
1 limonun suyu
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Suyu, koyun etini, kemiklerini, havucu ve tuzu düdüklü tencereye koyup pişirin. Et iyice piştikten sonra başka bir tencereye süzünüz. Koyun etini çok ince doğradıktan sonra süzdüğünüz et suyuna karıştırınız, sebzeleri ayırınız.
Başka bir tencerede tereyağı ve unu koyup 3 dakika kadar kavurunuz. Sonra kavrulmuş una, süzdüğünüz et suyunu azar azar karıştırarak dökünüz.
Tencereyi kaynamaya bırakınız.
Terbiyeyi yapmak için küçük kasede 1 yumurta ile limon suyunu iyce çırpınız. Kaynamakta olan çorbadan iki kaşık alıp, azar azar azar ve devamlı karıştırmak suretiyle ekleyiniz. 2 dakika sonra çorbayı ateşten indirip, servis tabaklarına boşaltınız. Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı kızdırınız. Kırmızı biberi tereyağına karıştırdıktan sonra çorbanın üstüne dökünüz.
|
Düğün Çorbası (düdüklü) |
|
ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25042
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008
2,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. Koyun eti.
Terbiyesi:
1 kilo koyun kemiği
1 soğan
1 havuç
1 yumurta
1 limon
1 Fincan sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
16 su bardağı su
1,5 çay bardağı un
Kırmızıbiber
Tuz
Düdüklü tencereye kemikli koyun eti ve 16 bardak su konup doğranmış soğan, havuç ve tuz ilave edilip pişirilir.
Et iyice piştikten sonra ateşten alınıp, et suyu bir süzgeçte süzülüp, pişen et ince ince doğranır.
Bir tencereye tereyağı ve un konulup 3 dakika kadar kavrulduktan sonra una azar azar süzülen et suyu karıştırılarak, doğranmış et de ilave edilerek kısık ateşte un kokusu gidinceye kadar pişirmeye devam edilir.
Terbiyeyi yapmak için kâsede 1 yumurta ile limon suyu çatalla iyice çırpılır.
Kaynamakta olan çorbadan iki kaşık alıp ve devamlı karıştırmak suretiyle azar azar çorbaya ilave edilir. 2 dakika sonra çorba ateşten alınıp kâselere boşaltılır.
Küçük bir tavada tereyağı kızdırılıp kırmızı biber ilave edilir. Kızgın tereyağlı biber çorbanın üzerine gezdirilir.
|
Düdüklüde Düğün Çorbası |
|
hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc140119
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2019
1,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
750 gram koyun gerdan eti
1 adet soğan
1 adet havuç
4-5 bardak su
1.5-2 çorba kaşığı tereyağı
2.5-3 çorba kaşığı un
Tuz
Düdüklü tencereye hazırladığımız etleri, soğanları ve havuçları koyun ve kaynamaya bırakın.
Etler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Etlerin piştiğinden emin olduğunuzda , süzgeçten geçirip minik minik didikleyin.
Unu yağda pembeleşince kadar bekleyin
Daha sonra et suyunu ve tuzu karıştırıp hızlıca karıştırın.
Kaynayınca etleri de ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
En son 1 adet yumurta ve yarım limonun suyunu iyice çırpın. 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın.
Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra, tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberi üzerine gezdirip servis yapın.
|
Düğün Çorbası (düdüklü) |
|
çintme
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118820
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2016
1,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşegül Lekesiz
1 adet kuzu incik
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
100 gr tereyağı
2 çay kaşığı tuz
Kuzu inciğimizi düdüklü tencerede 45 dakika kadar haşlanır. Soğuyunca etimizi minik minik parçalara ayıralım. Soğanımızı incecik doğrayıp az suyla ve tuzla kavuralım. Üzerine et suyunu ve etlerimizi ekleyelim. Diğer tarafta bir tepeleme yemek kaşığı unu bir yumurta sarisi ile iki küçük diş ezilmiş sarımsak ve az suyla topak kalmayacak şekilde çırpılır. Kaynayan suyumuzdan terbiyemize ekleyip hızlıca çorbamızla buluşturulur. Kaynayıncaya kadar karıştırılır ve altını kısıp bir 5 dk. kadar pişirilir. Üzerine tereyağı ve toz kırmızı biber karışımı gezdirilir.
|
Düğün Çorbası |
|
Adnan Tez
Aşçı
Kayıt: 22.11.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc129946
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2017
1,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
250 gram kuzu gerdan
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
½ limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Gerdan parçalarını düdüklü tencerede 25-30 dakika haşlayın.
Etleri kemiklerinden ayırarak küçük parçalara bölün.
Derin bir tencereye et suyunu alın, kaynamaya bırakın.
Unu, yoğurdu, limon suyunu ve yumurtayı 2 su bardağı soğuk su ilavesi ile iyice karıştırın.
Bu karışımı tenceredeki et suyundan ekleyerek ılık hale getirin, yavaş yavaş kalan et suyuyla karıştırın.
Parçalanmış gerdan etlerini çorbaya karıştırın.
Çorbayı 10 dakika kaynatın, kıvamını ayarlamak için sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Bir tavada tereyağını eriterek toz kırmızı biber ile karıştırın.
Çorbayı servis tabağına aldıktan sonra tereyağlı kırmızı biber ile süsleyin.
|
|