5 dilim kuzu gerdanı eti bir tencereye koyuyoruz içerisine 1 tane soğanı tane karabiberi koyup haşlıyoruz. Bir yandan da 1 kaşık tereyağı ve unla meyanesini yapıyoruz, etler haşlanınca çıkartıyoruz ve soğuyunca didikliyoruz meyaneyi et suyunun içerisine koyduktan sonra et suyu ağır olmasın diye içerisine göz kararı biraz su ekliyoruz( eger koyuysa biraz sütte ekliyebiliriz). Terbiyesi için 2 yumurta sarısı ve yarım limonuda çırptıktan sonra çorbaya ekliyoruz son olarak 1 kaşık tereyağında pul biberi kızdırıp üzerine döküyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc138293
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2018
744 defa indirildi / yazdırıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Un 1 kepçe
Et suyu 4 su bardağı
Yumurta 1 adet
Yoğurt 2 çorba kaşığı
Limon 1 adet
Kuşbaşı kırmızı et/tavuk eti/kuzu gerdan 300 gram
Su 1 litre
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
Kuzu gerdan eti 4 su bardağı su ile haşlanır.
Haşlanan etin suyu süzülür ve küçük parçalara ayrılır. Etler başka bir kaba alınır.
Küçük bir kabın içerisine, un, yoğurt, yumurta ve limon suyu konularak, çırpılır.
Ardından ayırdığımız et suyunun içerisine azar azar ilave edilir ve tuzu ayarlanır.
Daha sonra ise ufak parçalara ayrılan etler karışımın içerisine eklenir.
Küçük bir tavada kızdırılan tereyağı ve kırmızı biber çorbanın üzerine konulur.