Kısa URL: https://ml.md/lc141621
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2019
596 defa indirildi / yazdırıldı
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
500 gr. kuzu gerdan eti
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı yogurt
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Tereyağı
Tuz
Toz biber
Kuzu gerdan eti kısık ateşte haşlanır. Haşlanmış kuzu gerdan eti kemiklerinden ayrılır ve didiklenir. Kuzu gerdanın haşlandığı suya etler ilave edilerek kaynamaya başlayınca un, yogurt, yumurta sarısı ve limon karışımı ile terbiye edilir ve ocaktan indirilir. Servis edilirken üzerine tereyağ ile kavrulan toz biber gezdirilir.
Not: Kuzu gerdan yerine kıyma da kullanılabilir, bu aşamada kıyma kavrularak terbiye işlemi yapılır. Terbiye işlemi yapılırken karışımın çorbaya yavaş bir şekilde ilave edilmesi son derece önemlidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc135981
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2018
719 defa indirildi / yazdırıldı
Meriç Kaymakamlığı
Dana kıyma 200gr / 1 çorba kasesi
Pirinç 82 gr / 1 çay bardağı
Kuru soğan 215 gr / 1 adet (büyük boy)
Domates 400 gr / 2 adet
Domates salçası 15 gr / 1 yemek kaşığı
Buğday unu 45 gr / 3 yemek kaşığı
Yoğurt 140 gr / 4 yemek kaşığı
Yumurta 60 gr / 1 adet
Su 2000 ml / 10 su bardağı
Ayçiçek yağı 40 ml / 4 yemek kaşığı
Poy 1 gr / 1 çay kaşığı
Sucuk otu 1 gr / 1 çay kaşığı
Tuz 8 gr / 2 tatlı kaşığı
Kuru soğan yemeklik doğranır ve ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
Domates rendelenir ve domates salçası ile birlikte üzerine konur ve 2-3 dk daha kavrulur.
Su eklenerek kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca tuz ilave edilir.
Un ve su bir kaba konur, homojen hale geldiğinde elde edilen terbiye çorbaya aktarılır.
Pirinç ilave edilir.
Pirinç pişince ocaktan alınır.
15 dk sonra ayrı bir kapta yumurta ile yoğurt ve baharatlar çırpılarak elde edilen terbiye çorbaya ilave edilerek karıştırılır.
Not: Genellikle düğünlerde yapıldığı için düğün çorbası olarak isim almıştır.