|
Düğün Çorbası |
|
ay
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2017
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc126283
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2017
789 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuzu eti
3 lt (15 su bardağı) su
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı tane karabiber
Terbiyesi için:
½ çay bardağı limon suyu
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı dolusu un
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı (70 gr) Bizim Yağ
1 çay kaşığı pul biber
Öncelikle etimizi yüksek ateşte mühürlüyoruz. Daha sonra içine doğranmış sebzeleri ve ölçülü sıcak suyumuzu ekleyerek etlerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen etlerimizi tel süzgeç yardımıyla süzerek suyunu başka bir tencere alıyoruz. İçine etlerimizi küçük parçalar halinde didikleyerek ekliyoruz ve yeniden ocağa alıyoruz.
Çorbamızın terbiyesi için yumurta sarısı, un ve limon suyunu birlikte çırpıyoruz. İçine çorbanın suyundan kepçe ile ekleyerek yeniden çırparak ocaktaki çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekliyoruz.10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp kenara alıyoruz.
Üzeri için Bizim Yağı eritip pul biber ekleyip altını kapatıyoruz. Çorbayı servis tabağına alıp üzerine biberli sostan gezdirip servis yapıyoruz.
Not: Çorbanın terbiyesini çorbaya verirken mutlaka çorbanın suyundan alarak ılıtın. Aksi taktirde terbiye kesilip çorbanın tadını ve görüntüsünü bozabilir.
|
Düğün Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50559
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2010
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
tuz
karabiber
Üzeri için :
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
Terbiye İçin :
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı limon suyu
300 gram kuzu etini önceden pişirin. Kuzu etlerini didikleyin. Tencereye et suyunu ve didiklenmiş etleri ilave ederek kaynatın. Terbiyesi için bir karıştırma kabında un, yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpma teli yardımı ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Terbiyeyi tencereden aldığınız sıcak karışımla ılıtarak tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak pişirmeye devam edin. Piştikten sonra çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine erimiş Teremyağ ve kırmızı toz biberi ilave edip servis yapın.
|
Düğün Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48347
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2010
1,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
10 su bardağı su
4 parça kuzu gerdan
150 gram Bizim Mutfak Un
100 gram Teremyağ
1 adet limon
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Süslemek için :
10 dal maydanoz
Bir tencereye gerdanları ve 2,5 litre soğuk suyu aktarın. Su kaynayınca ateşi kısın. Ara sıra delikli bir süzgeç yardımıyla üzerinde biriken köpükleri alarak, 1 saat kısık ateşte haşlayın. Pişmiş gerdanı bir kaba süzün, süzerken tencerenin dibini almamaya özen gösterin. Gerdanları kemiklerinden ayırın. Başka bir tencerede teremyağı eritip unu birkaç dakika kadar hafif kavurduktan sonra, süzülmüş et suyunu ekleyin ve tekrar kaynatarak altını kısın. Daha sonra kemiklerinden ayırdığınız etleri ekleyin. Yumurta sarıları ve limonu bir kapta çırpın ve azar azar kaynayan çorbaya ekleyin. 2 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla tatlandırın. Servis kaselerine paylaştırın. Sıcak servis yapın.
|
|