|
|
Düğün Yahnisi |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc4943
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
4,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım. Bol su ile iyice pişirelim. Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim. Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim. Etleri kemiklerinden ayıralım. Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım. Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim. Tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım. Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim. 20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 23.12.2014
|
|
Düğün Yahnisi Tarifleri Söğüş Tarifleri
|
|