|
|
Düğür Çorbası |
|
abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc120803
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
5,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet soğan (soyulup ince yemeklik doğranmış)
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
Tencerenin içerisine et suyu ve domates salçasını koyup karıştırın. Orta dereceli ateşte et suyunun kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca içerisine ince bulgur, pul biber, tuz ve karabiberi koyun. 15 dakika pişirin. Tavaya tereyağını koyun. Yağ eriyince içerisine yemeklik doğranmış soğanları ilave edin. 10 dakika kavurun. Soğanlar iyice yumuşayıp kavrulduktan sonra tenceredeki çorbanın içerisine boşaltın. Tahta bir kaşık ile karıştırıp 20 dakika pişirin. Çorbayı servis kâselerine aktarıp servis edin.
|
|
Düğür Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|