Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > Dul Avrat Çorbası (Adana) (9 adet - 655,766 defa bakıldı)

Dul Avrat Çorbası (Adana)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dul Avrat Çorbası (Adana)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164312
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2022
172 defa indirildi / yazdırıldı




Fatma Arslantaş

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su
Yemeğin Hazırlanışı için:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz

Un, bir tatlı kaşığı tuz ve ılık su ile yoğurulur. Hamur biraz dinlendikten sonra küçük üçgenler şeklinde kesilir ve et suyuna atılır.
Daha sonra önceden haşlanmış bir bardak kadar yeşil mercimek eklenir.
Altını kapatmadan önce yağda kavrulmuş salça eklenir ve biraz daha kaynatılır.


Dul Avrat Çorbası (Adana)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161021
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2021
307 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.acunn.com

1 büyük soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1,5 çay bardağı erişte
1 litreye yakın sıcak su
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Nane

1 büyük soğanı doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz. Soğanların rengi hafif dönünce 1 yemek kaşığı biber ve domates salçasını özüyoruz.
Salça hafif kavrulunca sıcak suyu ekliyoruz.
Kullandığımız su tavuk ya da et suyu da olabilir.
Su iyice kaynayınca içine yeşil mercimek, nohut ve erişteyi koyuyoruz ve üstüne sarımsaklarımızı rendeliyoruz.
Erişteler pişince çorbamız hazır altını kapatıyoruz. Kapattıktan sonra pul biber ve naneyi ekliyoruz.



Dul Avrat Çorbası (Adana)

plato
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc149977
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
545 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı mercimek
2 adet kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı un
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Kuru nane

Mercimeği üzerini geçecek kadar suda 20 dakika haşlayın.
Bu arada unu 1 çay bardağı su ile yoğurup bir hamur elde edin.
Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp erişte gibi kesin.
Hamurları yapışmaması için unlayıp kenara alın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı yağda kavurun.
Üzerine mercimeği haşlama suyuyla birlikte ekleyin.
Gerekirse biraz da sıcak su ilave edin ve kaynatın.
Kaynayan suya kestiğiniz hamurları ekleyin.
Tereyağını da ayrı bir tavada kızdırıp domates ve biber salçasını kuru naneyle birlikte yağda kavurun.
Hamurlar pişince naneli salçayı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin.



Dul Avrat Çorbası (Adana)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc103746
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2014
2,224 defa indirildi / yazdırıldı




Prof. Dr. Erman Artun

1/2 kg. un
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
2 litre et suyu
1/2 paket yağ
1 kaşık domates salçası
Pul biber
Tuz

Un, bir tatlı kaşığı tuz ve su yoğrularak kulak memesi kıvamına getirilir. Bu hamur açılarak küçük kareler halinde kesilir. Et suyuyla kaynatılan mercimeğe ilave edilir. 10 dakika kaynadıktan sonra üzerine salça ile yağ dökülür. Arzu edilirse limon sıkılarak veya pul biber serpilerek servis yapılır.


Dul Avrat Çorbası

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67505
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
2,819 defa indirildi / yazdırıldı




Ebru Omurcalı

1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
6 su bardağı su

1 çorba kaşığı tereyağında küp doğranmış soğanı kavurun, salçayı ekleyin ve birlikte 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu koyun ve yıkanmış mercimekleri ekleyin, mercimekler pişince erişteleri ekleyin ve erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Dul Avrat Çorbası (Adana)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc47064
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
3,380 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı Un
Mercimek 2 su bardağı
Limon
Kuru nane
Tereyağı
Salça

Unu bir tepsi içine eleyin. Tuz ve su karışımı ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Bir süre beklettikten sonra, oklava ile 3 mm. kalınlığında yufkalar açın. Uzun şeritler kesin. Bu şeritleri üst üste koyarak, küçük küçük kıyın. Hamurların birbirine yapışmaması için yufkaların üzerine un serpin. Bütün hamuru bu yolla küçük kareler şeklinde pul pul kesip bir kenara ayırın. Öte yandan mercimeği suda haşlayın. Bir iki taşım kaynatın. Haşlanmış mercimeklerin içine kestiğiniz hamurları atın. Tuzunu ekin. Hamurlar pişince bir adet limon suyunu sıkıp ateşten indirin. Eritilmiş yağa biber salçası, nane karıştırarak, yaptığınız çorbanın üzerine dökün. Sıcak sıcak ikram edin.


Dulavrat Çorbası

hayriyeaydin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.06.2008
Mesajlar: 18
Şehir: çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc40321
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
4,383 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 kg. un
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
2 litre et suyu
1/2 paket yağ
1 kaşık domates salçası
Yeterince pul biber ve tuz.

Hazırlanışı:
Un, bir tatlı kaşığı tuz ve su yoğrularak kulak memesi kıvamına getirilir. Bu hamur açılarak küçük kareler halinde kesilir. Et suyuyla kaynatılan mercimeğe ilave edilir. 10 dakika kaynadıktan sonra üzerine salça ile yağ dökülür. Arzu edilirse limon sıkılarak veya pul biber serpilerek servis yapılır.


DUL AVRAT ÇORBASI (ADANA)

Ege Güneşi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2008
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc24929
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008
3,422 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak un
1 limon
1 bardak mercimek
2 çorba kaşığı yağ
1 'er çorba kaşığı nane ve biber salçası
su
tuz

Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Bir süre beklettikten sonra, 3 mm. kalınlığında yufkalar-açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Mercimeği yeterince suda haşlayıp içine kestiğiniz hamurları atın ve tuzunu ayarlayın. Hamurlar pişrçıce limonun suyunu sıkıpateştenindirin.Eritilmişyağabibersalçası, nane karıştırarak, çorbanın üzerine dökün.


ML® Sıkma için tıklayın


Dul Avrat Çorbası (Adana)

Canan
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121
Şehir: Besevler-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc8826
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006
5,033 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı su
1 su bardağı yeşil mercimek
3 çorba kaşığı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

4 su bardağı suyu tencereye alın. Mercimeği haşlayın. Kaynayınca 3 çorba kaşığı erişteyi atın. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Nane ve kırmızıbiberi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.


Fotoğraf "dilşad" tarafından gönderildi. 11.05.2017






Dul Avrat Çorbası (Adana) Tarifleri Hatay Yemekleri



(9 adet Dul Avrat Çorbası (Adana) 655,766 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort