|
|
Dülger Balık Çorbası |
|
tiraje
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc54668
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010
2,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo dülger balığı
1 adet büyük boy patates
2 adet havuç
1 adet küçük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1/2 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
40 gram margarin
Tuz
Karabiber
Arzu edenler için:
Kereviz
Salça
Terbiyesi için:
3 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Su
İsteğe göre; 1 çorba kaşığı un
Ayıkladığımız ve yıkadığımız dülger balıklarını, dörde böldüğümüz kuru soğan ve defne yaprağı ile birlikte haşlayalım. Suyunu süzüp başka bir kaba aldıktan sonra, dülger balıklarının etlerini, derilerinden ve kılçıklarından ayıralım. Patetesi, havuçları ve sarımsakları soyup yarım zar büyüklüğünde keselim. Süzdüğümüz balık suyunun içine atıp haşlayalım. Pirinçleri ve ince kıydığımız maydanozları ilave edip biraz daha haşladıktan sonra, ayıkladığımız balıkları, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte ilave edelim. Yumurta sarılarını, limon suyu ile birlikte çırpıp kaynamakta olan balık suyundan aldığımız bir kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, hazırladığımız terbiyeyi de çorbaya ilave edip servis yapalım.
Not: İSKORPİT, MEZGİT, ÇİNEKOP, LİPSOS, KIRLANGIÇ balıkları da aynı şekilde pişirilir.
|
Dülger Balığı Çorbası |
|
tornacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2015
Mesajlar: 36
|
Kısa URL: https://ml.md/lc105086
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2015
2,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. dülger balığı
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı margarin
1 sap kereviz
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 demet maydanoz
1 kave fincanı sirke
3 adet karabiber tanesi
Tuz
10 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tencereye margarin ve sarımsak konularak sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sarımsak pembeleşince ayıklanıp temizlenmiş balık tencerenin içine oturtulup sirke ve 5 su bardağı su eklenir. Daha sonra kereviz, havuç, maydanoz, soğan, karabiber taneleri ve tuz da eklendikten sonra tencerenin kapağı örtülerek balıklar iyice pişirilir.
Balıklar pişince tencereden alınıp etleri ayıklanıp kenara koyulur. Balığın pişen suyu süzgeçten geçirilip başka bir tencereye alınır. Bu tencerenin içine balık etleri atılır. Bir kasede yumurtalar çırpılır ve azar azar balığa eklenir. Haşlanmış olan havuç doğranır ve çorbaya atılır. Bir taşım daha kaynatılan çorba servis edilir.
|
|
Dülger Balık Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|