|
Dülger Şiş |
|
nurti
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32787
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2009
2,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet dülger
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
Balık fleto çıkarılır. Ortadan kesilir ve kendi etrafında döndürerek tekerlek şekli verilir. Şişe balık, domates, biber sırasıyla saplanır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir, tuz serpilir. Izgarada ya da mangalda pişirilir.
|
Dülger Şiş |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92286
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
2,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg'lık dülger balığı
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet limon
3-4 adet defne yaprağı
Balığın filetosunu çıkarın ve iri parçalar halinde doğrayın. Balığı soya sosuna bulayın. Domatesleri dörde bölüp, sivri biberleri yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Limonu ince dilimleyin. Şişe balık, domates, biber, defne yaprağı ve limon dilimi olacak şekilde dizin. Malzeme bitene kadar işleme devam edin. Daha sonra şişleri önlü arkalı ızgara yapın. Soya sosla birlikte sıcak olarak servis yapın.
|
|