Kısa URL: https://ml.md/lc92193
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013
1,956 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket Akdeniz yeşilliği
5 çeri domates
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 lavaş ekmeği
1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
Yeşillikleri çok iyi yıkayıp süzülmelerini sağlayın, üzerine limon ve zeytinyağı gezdirin. Derin bir kabın içinde domateslerle birlikte harmanlayın.Lavaş ekmeklerine zeytin ezmesini sürün. Yeşillikleri içine yerleştirin, genişçe sarıp servis tabağına alın. Bu salatanın içine mevsiminde portakal dilimi koyarsanız çok güzel lezzeti olacaktır. İsteyen içine kızarmış köfte ekleyebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc98201
Gönderme Tarihi: 14.May.2014
1,803 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet lavaş ekmeği
Çeyrek kırmızılâhana
1 adet havuç
1 demet taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
5 diş sarımsak
1,5 su bardağı yoğurt
Havuçları rendeleyin. Lahanaları ince ince kıyın. Taze soğanı, maydanozu ve naneyi de çok ince kıyın. Yoğurdu bir kapta çırpın ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırıp küçük bir kâseye alın. Yeşillikleri, kıyılmış lahanayı ve rendelenmiş havuçları ekleyip zeytinyağı limonla harmanlayın. Lavaş ekmeğinin içine koyup sarın ve daha şık bir görüntü için kurdele ile bağlayıp servis tabağına koyun. Yanında sarımsaklı yoğurtla ikram edin.