|
Dutmaç (Seydiler Kastamonu) |
|
alin
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150354
Gönderme Tarihi: 06.May.2020
314 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
5-6 Yemek Kaşığı Un
3 Litre Su
İhtiyaca Göre Erik pestili
1 Çay Kaşığı Tuz
Kaynar suya un eklenir ve çirpenek ile ezilir.
Koyulaşana kadar un çırpılır.
A4 kağıdı büyüklüğündeki pestil ılık suda 1 saat bekletilir.
Yumuşak hale gelen pestil biraz su ile çırpılan una (çorbaya) ilave edilir.
Bu şekilde servis edilir.
Not: Yeni doğan kız çocukları için doğum günü ve sonrasındaki bir kaç gün yapılırmış. Burada kızların önemi vurgulanmak istenirmiş.
|
|