Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1/2 kg un
1 su bardağı kuru barbunya
3 diş sarımsak
1/2 kg yoğurt
Tuz
Nane
Su
Un, tuz ve su karıştırılarak hamur yoğrulur. Tek parça halinde bir yufka açılır. Yufka oklavaya sarılır. Bir bıçakla hamur boylamasına kesilir. Oklava çıkarılır. Şerit halindeki yufka yaklaşık 1 santimetrekare büyüklüğünde kesilir. Kuru barbunya bir gece önceden ıslatılarak haşlanır. Suya tuz katılarak kaynatılır. İçine haşlanmış barbunya ve hamur parçaları konularak pişirilir. Hamurlar piştiğinde ateşten alınır. Ayrı bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştırılarak çorbaya ilave edilir.
Not: Bir kapta tereyağı ve salça pul biber konularak eritilir. Çorbanın üstüne dökülerek ateşten alınır. Yemek bu şekliyle İnce Aş olarak adlandırılır.
|