Kısa URL: https://ml.md/lc91121
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2013
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 yemek kaşığı domates yada bibersalçası
1 adet ortaboy soğan
2 su bardağı sıcak et suyu
15-20 yaprak ebegümeci
1 çay kasığı tuz
Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencere tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun. Bulguru 1-2 su yıkayın ve süzün.
Üzerine doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra ayıklayıp doğradığınız ebegümecilerini ekleyin.
Ebegümecinin üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 kez karıştırın.Bulgurun üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin.
Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 10.06.2015
Kısa URL: https://ml.md/lc142741
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
614 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 demet ebegümeci
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Ebegümecinin sap kısımlarını kesin, yaprak kısımlarını bol suyun içine koyun ve bekletin.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın tereyağında pembeleşince suda bekleyen ebegümeçlerini atıp 3-4 dakika kavurun. Bulguru ilave ederek 5 dakika daha kavurun sonra tuz, karabiber ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapın.