Kısa URL: https://ml.md/lc111132
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2015
1,867 defa indirildi / yazdırıldı
Krep için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
100 gram margarin
İçi için:
Yarım kg ebegümeci
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Ebegümeciyi yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın. Bir tavada yağı eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz. Daha sonra salçayı ekleyin. Haşlanmış, süzülmüş ebegümeci ve baharatları ilave ederek karıştırın. 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.
Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin. Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın. Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur. Teflon tavaya bir kaşığı kadar sana yağ koyup kızdırın. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın. Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın. Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.
Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi ebegümeci malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc135919
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2018
667 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet soğan
6 yemek kaşığı yağ
2 adet küp doğranmış domates
1 gr ebe gömeci
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutm karabiber
Üzeri için:
1 kase kaşar rendesi
Soğanı küp şeklinde doğrayıp yağda hafifçe kavurun. Domatesi ekleyip 1-2 dakika pişirin. ince kıyılmış ebe gömecini ilave edip 10-15 dakika daha pişirin. Üzerine tuz, karabiber, ilave ederek 1-2 dakika daha sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Krep un karışımını yumurta ve su ile 2-3 dakika çırpın. 26 cm çapındaki krep tavasına 1 çay kaşığı yağ döküp ısıtın. Krep hamurundan 1 kepçe döküp tavayı oynatarak bütün tabana yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın.
Kreplerin ortasına 2-3 yemek kaşığı ebe gömeçli karışım koyup dört kenarını katlayarak bohça şekli verin ve ters çevirip yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpin ve pişirin.
Fırında kaşar eriyene dek pişirin.