|
EBEM EKMEĞİ LAHANASI (MADIMAK) (Bayburt) |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc40048
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
3,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kase ayıklanmış ebem ekmeği
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
250 gram kıyma
tuz ve pul biber
YAPILIŞI
Doğranmış soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve kıymayı ilave edin 5-10 dakika kavurmaya devam edin,kıyılmış ebem ekmeğini ve bulguru kıymaya ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tuz ve biberle lezzetlendirin.
|
|