Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Efelek Dolması (Ankara) (2 adet - 31,810 defa bakıldı)

Efelek Dolması (Ankara)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Efelek Dolması (Ankara)

Hilvan'lı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.10.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc72849
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
2,512 defa indirildi / yazdırıldı




2 bağ efelek
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gr kavrulmuş kıyma
Tuz
1 demet dereotu (kıyılmış)
1 demet maydanoz (kıyılmış)
Kuru nane (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı salça

Temizlediğimiz efelekleri geniş bir kaba koyarız, diğer tarafta bir miktar suyu kaynatıp efeleklerin üzerine dökeriz ve kendi halinde yumuşamaya bırakırız, efeleklerden yumuşamayan varsa bir parça daha sıcak su ilave ederiz ve bir kenara koyarız. Derince bir tavanın içine bir kaşık tereyağını koyar ve eritiriz, üzerine kıyılmış soğanımızı ilave ederiz, ara sıra karıştırarak pembeleşmesini sağlarız, daha sonra kıymayı da ilave ederiz biraz da onunla karıştırdıktan sonra pirincini ilave ederiz ve karıştırmaya devam ederiz, pirinçler büzüşmeye başlayınca bir su bardağı ılık su ilave ederiz, salçasını, tuzunu, önceden yıkayıp, kıyarak hazırladığımız maydanoz ile dereotunu veya istenirse kuru naneden birisini yani isteğe göre hangisini istersek ilave ederiz, suyunu çekmesini bekleriz ve ateşi kapatırız ve soğumaya bırakırız. İç malzememiz soğuduktan sonra diğer tarafa bıraktığımız efelekleri alırız, efeleklerin ortasına koyduğumuz iç malzemesini ister üçgenşeklinde, muska gibi, ister küçük dolmalar şeklinde hazırlarız ve tencereye sıralarız. Efelek dolmaları hazır olunca pişirmek için ocağa koyarız, yalnız pişerken şeklinin bozulmaması için üzerine bir tabak kapatırız, pişmesini sağlamak için yarım su bardağı su ilave ederiz ve tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte pişmeye bırakırız. Piştikten sonra sıcak olarak yanında sarımsakyoğurt ve domates sosu ile servis yaparız.


Efelek Sarması (Ankara)

napolyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc156508
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2021
898 defa indirildi / yazdırıldı




Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi

2 bağ efelek
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 su bardağı pirinç
Yaklaşık 3 su bardağı su
Tuz
Sıvıyağ

Efelekleri iyice yıkadıktan sonra kaynaya suya sokup çıkararak yumuşamalarını sağlanır.
Yemeklik doğranan soğan sıvıyağda kavrulur ve kavrulan soğana domates salçası ilave edilip karıştırılır.
Pirinci ve baharatları da ilave edilerek, bütün malzeme iyice karıştırılır.
Bir miktar dolma içi koyulan efelekler, aynen muska böreğinde olduğu gibi sarılır.
Sarılan dolmalar uygun bir tencereye güzelce dizilir ve üzerine bir miktar tuz ilave edilip su ve bir miktar sıvıyağ ilavesi ile pişirilir.






Efelek Dolması (Ankara) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(2 adet Efelek Dolması (Ankara) 31,810 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort